реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Наркотики + розвіддані

У ході масштабної операції у Києві та Чернігові Служба безпеки України нейтралізувала міжнародне угруповання, яке щомісяця переправляло в Російську Федерацію понад 3 мільйони гривень у гривневому еквіваленті від збуту оптових партій амфетаміну.

Як повідомила пресгрупа управління СБУ, кошти виводили через російську біржу криптовалют, а їхні кінцеві отримувачі – особи, підконтрольні представникам спецслужб країни-агресора.

Проте, виявляється, зловмисники не тільки поширювали наркоту, але й працювали проти української держави: у складі організованого злочинного угрупування діяла розгалужена мережа наркодилерів, яких окупанти використовували для збору даних щодо дислокації та переміщення українських військ.

Загалом до угруповання входило більше 20 осіб. Свій «товар» реалізовували на території Київської, Чернігівської та Сумської областей. Для пошуку клієнтів створили декілька спеціалізованих Телеграм-каналів. Під час обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили велику партію, підготовлених до продажу психотропів, обладнання для його фасування, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які використовували у злочинній діяльності.

Двох організаторів затримано. Наразі СБУ продовжує невідкладні слідчо-оперативні дії, щоб встановити обставини правопорушень та притягнути всіх зловмисників до відповідальності.



Теги:СБУ, широка війна, наркотики, агенти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar