реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Самозванець Рубан: «падіння» невдалого вертолітника

В умовах проведення АТО наша держава змушена приймати допомогу від усіх, хто будь у який спосіб має змогу домовлятися з бойовиками щодо звільнення наших військовослужбовців. Але треба констатувати, що до процесу іноді долучаються особи, які переслідують виключно особисті цілі, спекулюючи на біді і горі патріотів та громадян. Тим більше, що реальні мотиви як правило приховуються.

Так, до переговорного процесу з обміну полонених долучилась громадська організація «Офіцерський корпус», яку очолює розкручений у ЗМІ генерал-полковник Володимир Володимирович Рубан.

Якщо придивитись до біографії цієї людини то можна віднайти чи мало розбіжностей з реальністю, що викликає великі сумніви у його компетентності. Після цього починаєш боятися за долю патріотів яких береться звільнити Рубан.

Варто зауважити, що Рубан В.В. в жордних силових структурах України ніколи службу не проходив. І виявився не Рубаном а Гарбузюком старшим лейтенантом звільненим зі Збройних сил Російської Федерації у 1992 році, бо як згадують його старі друзі, до 96-го року «кріпко сидів на стакані».

У Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі, в якому, виходячи з офіційної біографії, навчався герой Рубан, про генерал-полковника Гарбузюка В.В. нічого не відомо, як і про курсанта Рубана В.В.

Якщо так, то про яке генерал-полковниче звання може взагалі йти мова. У Радянському Союзі звання генерала присвоювалось лише командувачам Київського та Прибалтійського особливих військових округів. А в складі Російської Федерації, як відомо, дані округи так і не з’явились.

Тому, виходить, що старший лейтенант Гарбузюк В.В. присягу на вірність давав Росії…

Також варто звернути увагу на заяву Гарбузюка-Рубана, зроблену на передачі Шустер-LIVE, де він заявив, що його колишнім керівником є Ігор Смішко. Ті, хто знайомився з кар’єрою І.Смешка знають, що військове звання генерал-полковник останньому було присвоєно у 2004 році, коли він займав посаду Голови СБУ. Після звільнення у 2005 році І.Смешко більше службу у військових формуваннях не проходив. Водночас, старший лейтенант Гарбузюк-Рубан В.В. не перебував на військовій службі ще з 1992 року. То виходить, генерал-полковник підпорядковувався молодшому за військовим званням?

До українських органів безпеки старший лейтенант Гарбузюк-Рубан жодного відношення також не має. Так, у 1997 році останній зареєстрував дитячій журнал «Соняшник», потім у 2000 році відкрив приватне підприємство з ремонту побутових приладів, а з 2003 року, знявши офіс навпроти станції метро «Університет», намагався відкрити у Києві мережу книгарень. Тому дуже цікаво, по якій лінії Володимир Володимирович підпорядковувався І.Смешку.

Тут варто звернути увагу на сумнівні контакти Гарбузюка-Рубана з російськими силовиками протягом останнього року. Згадуючи епізод розмови звільненого з полону бійця батальйону «Донбас» Дмитра Куліша з В.Рубаном, коли Куліш в серцях викрикнув: «Это говорит тот человек, которого ты пропивал вместе с Захарченко, в ресторанчике. «Стечкин» где трофейный, подаренный в ДНР, где он?».

Та все це не мало б значення, якби діяльність Гарбозюка-Рубана була ефективною з точки зору переговорника.

Висновок логічний: якщо бажаєте потрапити на телеканали, звертайтесь до «генерал-полковника» Гарбузюка-Рубана, а якщо волієте повернути близьких вам людей – шукайте більш компетентних осіб.Логі



Теги:генерал Рубан, заручники, Медведчук, агенти Москви, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar