реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Самозайняті особи також підлягають обліку

Взяття на облік фізичних осіб-підприємців в ДПІ у м. Чернігові здійснюється за місцем їх державної реєстрації на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором згідно із Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Приватні нотаріуси та інші фізичні особи, умовою ведення незалежної професійної діяльності яких згідно із законом є державна реєстрація такої діяльності у відповідному уповноваженому органі та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізичної особи на ведення незалежної професійної діяльності, протягом 10 календарних днів після такої реєстрації зобов’язані стати на облік.

Відповідно до Податкового кодексу України фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести обліки доходів і витрат від такої діяльності.

Декларація подається за результатами звітного року. Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними у податковій декларації.

До речі, в ДПІ у м. Чернігові зареєстрований 41 приватний нотаріус.

ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, прватний бізнес, нотаріус, підприємці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar