реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Саморобна біжутерія? Очей не відвести!

Тетяна та Юлія Федорченко живуть у столітньому домі з різьбленим оздобленням. У дворі – мініатюрний рукотворний ставочок з фонтаном, очеретом, рибками та… кульгавою жабою. Одного дня приблудилася та і залишилась назавжди, розповідає Наше слово

Ярмарковий проект

А хто б не залишився? Біля такої краси можна сидіти годинами, рибок хлібом годувати. Дзюркотіння фонтану заспокоює, латаття та очерет милує око – такий затишок, ні до якої Європи їхати не треба.
«Наше слово» зацікавилося талановитими сестрами із Жовтневого через їхню саморобну біжутерію. На Троїцькому ярмарку, який нещодавно пройшов у райцентрі, дівчата не тільки пропонували придбати оригінальні сережки, а й показували усім охочим, як вони їх виготовляють.

– Біжутерію з термопластику ми почали робити спеціально для Троїцького ярмарку, – каже Таня. – А взагалі у нас багато хобі: в’яжемо гачком і на спицях, вишиваємо хрестиком і гладдю, захоплюємося бісероплетінням та макраме.

Після того, як ми з сестрою побували на фестивалі «Країна мрій», вирішили освоїти ще й техніку роботи з термопластиком та показати цей проект на ярмарку у Мені. На «Країні мрій» нам сподобалася ідея проведення майстер-класів, ми теж показували відвідувачам ярмарку, як робимо сережки. Щоправда, зацікавили не багатьох. Підходили, дивилися та слухали в основному діти.

Сережки варять

А нещодавно побували на святкуванні ювілею «Слова о полку Ігоревім» у Новгороді-Сіверському. Серед інших заходів там була виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Сережки та браслети ручної роботи з Жовтневого користувалися популярністю у жінок та дівчат.

Матеріали для своїх виробів дівчата їздять купувати до Києва, також замовляють через Інтернет. Хоча посилку можна чекати до двох тижнів, зате їхати нікуди не треба.

– Якщо ви у дитинстві ліпили з пластиліну, у вас неодмінно вийде творити з термопластику, – запевняють дівчата. – У нас теж вийшло практично одразу. Для того, щоб заготовки ставали твердими, ми не користуємося духовкою, а просто опускаємо вироби хвилин на п’ять у киплячу воду. Це наше ноу-хау. Ми ще багато творчих секретів маємо, але про всі не розкажемо.

Таня Чичкан |







Теги:Жовтневе, саморобна біжутерія, Таня Чичкан, термопластик, декоративно-прикладне мистецтво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar