реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

С дньом города, чьо,...

Є в мене для вас офігітельна історія. Як раз приурочена до дня міста Чернігова.

Ото на розі вулиць генералів радянської армії Бєлова та Пухова висіли меморіальні дошки, присвячені цим двом генералам: з зображення зірки героя СРСР та згадуванням про таких собі німецько-ФАШИТСЬКИХ загарбників, від яких ці генерали у вересні 1943-го Чернігів, ніби, й звільняли (де вони знайшли фашистів серед німців - тема для окремого дослідження. Менше з тим).

Але зараз триває дерусифікація в Україні. Тому навіть вулиця Бєлова у Чернігові вже не Бєлова, а 1-ої танкової бригади (тієї, що у 2022-му не дала росіянам знову захопити Чернігів та, наприклад, вбити автора оцього тексту).

Пухов, щоправда, досі тримається (ще 1,5 роки тому пропонував перейменувати вулицю на честь Дмитра Тася).
Й ось 8 серпня я звернувся до Український інститут національної пам'яті з проханням, на виконання Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії", демонтувати ті таблички Пухову та Бєлову.

За 1,5 місяці моє звернення знатно помандрувало (точно знаю, що було у мінкульті), й якимось чином, його, чомусь, схоже, вже наприкінці серпня "спустили" до "ЖЕКа-10", котрий й обслуговує будинок на якому таблички Пухову та Бєлову висять.

Ще майже місяць там, схоже, думали що робити (судячи з кількості виконавців, міцно так думали - не менше 5 людей думали). Й акурат сьогодні, у день міста, прислали мені таку відповідь: "Питання демонтажу передчасне", - пишуть.

Трагікомічність ситуації у тому, що отой район, де таблички висять, у лютому-квітні 2022-го року російсько-білоруські окупанти бомбили просто нещадно. Влучання були ледве не у кожен будинок а у декілька (буквально через дорогу)- по кілька разів.

Але питання демонтажу досі передчасне...
С днём города, чё...

Сєргєй КАРАСЬ
Фото автора



Теги:дерусифікація, Чернігівська міська рада, Сєргєй Карась


Читайте також



Коментарі (0)
avatar