реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Русского міра" в Новгород- Сіверському районі не вийшло!

Вже котрий рік у Новгород-Сіверському районі група громадян створює селянські господарства. Вони оселяються поблизу кордону з Російською Федерацією.

Здебільшого орендують землю в селах Михальчина Слобода, Ясна Поляна та Городище. А місцевим жителям обіцяють перетворити ці села на сучасні поселення із розвиненою інфраструктурою та всіма вигодами для жителів прикордоння Чернігівщини. Саме про таке говорить представник цієї групи громадян Володимир Дзюба.

Для цього чоловік ще з 2014 року активно налагоджував зв’язки з місцевою владою та переконував жителів навколишніх сіл. Зрештою, на «благі» наміри він отримав близько 16 гектарів земель сільськогосподарського призначення за межами села Ясна Поляна, шо у Новгород-Сіверському районі. І у додачу 2 гектари за межами села Бучки. Тут мало постати показове сільськогосподарське підприємство, що вирощувало б екологічно чисті зернові культури. А самі села обіцяли перетворити у поселення нового зразка: із церквою, пекарнею, млином та іншим.

Окрім того Володимир Дзюба та його прихильники почали активно скуповувати житлові будинки у селян. А наприкінці січня поточного року він знову звернувся до голови Бучківської сільської ради з черговим проханням: надати йому у власність місцеву дамбу. Пояснюючи це бажання тим, що має наміри побудувати млин та хлібопекарню для виробництва екологічно чистої продукції.

Здавалося б, що в цьому поганого, нарешті у провінції з’явилася людина, що має прагнення змін для людей?

Втім, є декілька «але».

Озвучені підприємливим чоловіком наміри так і залишились намірами. Отримані землі досі не використовуються.

Це і стало головним аргументом депутатів Бучківської сільської ради для відмови у передачі у власність місцевої дамби. Окрім того, місцеві жителі побоюються, що громада за таких обставин не матиме можливості користуватись сільською дорогою, що проходить по дамбі.

На додачу виявилось, що сам Дзюба є неабияким прихильником стратегії Германа Стерлігова — прихильника ідеї єдиної державності трьох слов’янських народів під егідою Росії, з невизнанням кордонів сучасних Росії, України та Білорусі. У 2013 році Стерлінгов навіть приїздив до Новгорода-Сіверського підтримати подружжя Дзюб як своїх однодумців.

Примітно, що своє господарство Володимир Дзюба та його послідовники називають «крестьянское хозяйство». І хоча на словах у політику вони не втручаються, але відверто заявляють про свої своєрідні суспільні й релігійні погляди.

Тож побудувати на Новгород-Сіверщині острівець «русского міра» цього разу не вийшло.Час чернігівський



Теги:герман Стерлігов, Новгород- Сіверський район, Бучки, Русскій мір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar