реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Константинопольська церква засуджує єресь "русского міра"

Синод Вселенського Патріархату засудив неканонічні дії Російської Православної Церкви та ідеологію "русміра"! Це важливе рішення затвердив Синаксис (Синод) архієреїв Вселенського Патріархату, який з 1 по 3 вересня 2024 року проходив у Константинополі під головуванням Вселенського Патріарха Варфоломія за участю архієреїв Автономних Церков Фінляндії та Естонії.

Заслухавши доповідь про походження, розвиток і застосування теорії т.зв. «русского міра», ієрархи Вселенського Патріархату "однозначно засудили цю ідеологію та перетворення Церкви на світську інституцію, а також її використання для просування державних інтересів і війни, яка продовжується в Україні після неспровокованого вторгнення Російської Федерації на територію суверенної держави".

За повідомленням orthodoxtimes.com, архієреї Вселенського Патріархату на Синаксисі "звернули свої думки і молитви до мільйонів наших стражденних братів і сестер в Україні і молилися до Господа Миру про негайне припинення війни і встановлення справедливого і тривалого миру в зруйнованій війною Україні".

Також було зачитано листа Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ, який інформував про канонічне зазіхання Московського Патріархату на канонічну територію Олександрійської Церкви та спричинений цим розкол і скандал серед вірних в Африці.Синод одностайно засудив ці неканонічні дії Російської Православної Церкви та висловив непохитну підтримку Олександрійському Патріархату та Православній Церкві України.

Ці без перебільшення важливі рішення, відкривають можливість подальшого церковного засудження квазірелігійної ідеології "русского міра", яку московський патріарх Кіріл Гундяєв фальшиво прикриває православ'ям з метою виправдання агресії росії проти України та геноциду українського народу, - вважає український історик і релігієзнавець Сергій Шумило.

У своєму заключному слові Вселенський Патріарх нагадав архієреям, що в наступному церковному році, наприкінці травня 2025 року, відбудеться офіційне святкування 1700-ліття скликання Першого Вселенського Собору в Нікеї.

Ярослава РІЗНИКОВА



Теги:Русскій мір, Ярослава Різникова, вселенський патріарх Варфоломій


Читайте також






Коментарі (0)
avatar