реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Руслан Марцінків: «Націоналісти повертаються на схід України»

Завдання Всеукраїнського об’єднання «Свобода» – поширення українського націоналістичного руху в центральних та східних областях України. Про це 21 січня 2013 року повідомив народний депутат України від ВО «Свобода», уповноважений із питань розвитку об’єднання в Чернігівській області Руслан Марцінків на прес-конференції в Чернігові, у прес- клубі "Просвіта".

Як зазначив народний депутат, результати парламентських виборів розвіяли штучний міф про те, що «Свобода» є партією кількох галицьких областей. Українські націоналісти подолали виборчий 5-відсотковий поріг у 18-ти областях країни, а на Чернігівщині, зокрема, здобули майже 6% голосів виборців.

«Націоналісти повертаються на схід України. Це повернення до наших джерел, бо саме тут на початку ХХ століття зародився український націоналізм. Звідси родом його ідеологи, зокрема Микола Міхновський, який народився недалеко від Прилук. І це наш подарунок Україні до Дня Соборності, це доказ того, що єдина Україна є і буде всупереч усім намаганням ворогів асимілювати й розколоти українців», – підкреслив Руслан Марцінків.

«Свобода» на Чернігівщині зробить все для того, щоби закріпити й розширити свою підтримку на наступних місцевих виборах. Наша ціль – створити фракції націоналістів в обласній, районних та міських радах Чернігівщини, а також вибороти посади міських голів у деяких містах області», ¬ повідомив свободівець.

На думку народного депутата, головними здобутками початку роботи фракції «Свободи» в новому парламенті стала рішуча боротьба з узвичаєним беззаконням у парламенті – проти голосування картками відсутніх депутатів, проти політичного тушкування в опозиції і проти ігнорування української мови в сесійній залі. Також свободівці знесли незаконно встановлену огорожу навколо парламенту.

«За час роботи першої сесії ВРУ фракцією ВО "Свобода" подано понад 80 законодавчих ініціатив. Зокрема, внесено пакет важливих соціально-економічних законопроектів: "Про ліквідацію приватних монополій", "Про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України", "Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування", "Про спрощену процедуру державної реєстрації суб'єктів малого підприємництва". Кожен бажаючий може ознайомитися із цими законопроектами на сайті Верховної Ради», – зазначив Руслан Марцінків

Окрім того, націоналіст підкреслив, що одним із пріоритетних напрямків діяльності «Свободи» на Чернігівщині є відродження національної гідності та збереження пам’яті про національно-визвольну боротьбу: «Саме тому ми традиційно закликаємо громаду Чернігівщини взяти активну участь у заходах з нагоди 95-річчя подвигу героїв бою під Крутами».

Руслан Марцінків також повідомив, що минулого тижня депутати-свободівці зареєстрували у Верховній Раді України проект постанови про щорічне відзначення подвигу крутянців на державному рівні.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»






Теги:націоналісти, прес- клуб Просвіта, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar