реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Розпад Росії почнеться з «Газпрому»

Невипадково Владімір Путін свою дисертацію писав про використання природних монополій Росії для державних інтересів – Росія тримається цілісно і економічно винятково за рахунок нафти і газу та частково якутських алмазів. Ще є, щоправда, російська імперська ідея, але для тих же якутів, татар, башкирів, сибіряків вона все більше ставатиме примарною із зменшенням соціальних послуг держави, простіше кажучи – з бідністю. Особливо на фоні зажерливості Москви, яку давно і стійко не люблять в Росії.

А що розвал економічних скреп наступає – очевидно. Сьогодні єдиною «зшивною» структурою для Росії – Московії є «Газпром».

Якщо у 2008 році капіталізація цього державного монстра становила 365 мільярдів доларів, то до кінця 2015 року опустилася майже до 40 мільярдів. Тобто вартість «Газпрому» зменшилась на 89 відсотків. У грудні «Газпром» офіційно повідомив, що він вперше отримав збитки від продажу газу в Росії.

Зауважу, що Україна вперше вийшла з «братських обіймів» російського монополіста – вперше в Європі ми стали закупляти газу більше, ніж у Росії. Те, чим Кремль завжди шантажував українську владу – зникло. Треба згадати, що і всі ті українські влади стабільно помагали Росії – згадаймо, наприклад, як уряд Юлії Тимошенко робив усе для неможливості реверсного постачання нафти Одеса- Броди (нафта і газ є взаємопов’язаними бізнесами) і як Юлія Володимирівна загилила ціну газу для України ще й зі штрафами, якщо не вибирати обумовлені обсяги! Практично, українські уряди були співучасниками колонізації України Росією. Адже за газом і нафтою йшли московський патріархат, книги, газети (абсурд – газети «Московскій камсамолєц в Украінє» і «Камсамольская правда в Украінє»), весь інформаційний і культурний простір русифікувався.

Від російського газу відмовилися Литва і Румунія, а Італія та Німеччина зменшили обсяги закупівель. Проте газ – це не сало, що може в бочці із сіллю зберігатися: якщо його родовища не викачувати – вони консервуються. Сховищ для зберігання газу в Росії практично нема – вони всі в Україні. Слава Богу, що нашим ділкам від політики хватило тями не віддати їх Росії.

Росія без доступу до кредитних ресурсів безумовно скоротить видобуток нафти і газу. І ця «велика бензоколонка», за висловом американців, почне валитися. Китай же дає кредити під товарні ресурси їхнього ширпотребу, що втягує Московію в залежність від жовтого дракона. На Росії приховують указ Путіна про створення в Сибірі величезного району з окремими законами для китайців, які там будуть валяти ліс, ростити сою і добувати корисні копалини, попутно заселяючи російські обезлюднені території. І Московія, замість того, щоб всіляко дружити з Україною і Білоруссю, перетягуючи туди наших заробітчан, воює зі слов’янами, перекриваючи нам шлях на Далекий Схід та Сибір.

Війна стала очищаючою грозою для України – ми позбуваємося російської машкари. І декомунізація недарма так бісить москалів – бо це яскравий прояв позбавлення колоніальної залежності. Без України Росія приречена на розпад. І ми його побачимо найближчим часом.

Василь ЧЕПУРНИЙ

А, до речі, Антимонопольний комітет виставив "Газпрому" штраф за транспортування газу нашою територією. Псс, штраф - "Газпарому"! Що означає - українці під кормигу Москви повертатися не планують...

До теми: http://siver.com.ua/news/rozpad_rosiji_pochnetsja_z_gazpromu/2014-10-09-15493



Теги:природні монополії, Газпром, російсько- українська війна, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar