реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Розпад Росії обговорили у Мінську

За повідомленнями білоруських ЗМІ, 10 квітня в Мінську пройшов круглий стіл на тему «Розпад Росії». За свідченням експертів, ймовірність такого позитивного повороту подій вельми велика.

Методолог Володимир Мацкевич вказав, що розвал Росії буде просто логічним продовженням розпаду Радянського Союзу. Мацкевич виділив ряд причин, які були характерні для розпаду СРСР і актуальні для нинішньої путінської Росії.

Одним з факторів розвалу СРСР була демократизація суспільства. Це був своєрідний підйом деяких суб'єктів, які почали замислюватися над своїми власними, а не московськими інтересами. Наступним фактором розпаду можуть стати адміністративні шаблони.

«Якщо ми подивимося на що розпався Радянський Союз, то ми побачимо, що він розпався на союзні республіки, які були найбільш крупними адміністративними одиницями в самому Радянському Союзі, тобто був підготовлений сценарій, форма, розпаду », - вказав Мацкевич.

Враховуючи той факт, що Росія є федерацією, до якої входить багато суб'єктів, цей фактор актуальний і для Росії.

За оцінкою фахівця з розпаду, ще один фактор - суб'єктний. Це означає, що необхідний хтось, хто візьме на себе ініціативу в сепаратистському русі.

Ще однією причиною розпаду Росії, на думку філософа Олексія Дерманта, може стати національне питання. Справа навіть не в тому, що можуть збунтуватися неросійські регіони, а в тому, що самі етнічні росіяни в підсумку прийдуть до того, що захочуть відмежуватися від інших регіонів і створити свої держави.

На користь цього говорить і той факт, що в цій країні все частіше з'являються гасла «Досить годувати Кавказ», «Досить годувати Москву».

Кавказ-центр



Теги:геополітика, Сепаратизм, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar