реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Роздуми про час "повії"...

Давньогрецький філософ Платон мав свою школу, де навчав учнів найкращому, що на той час знало людство.
Одного разу в його в школу зайшла повія.

- Ти цілий рік щоденно навчав своїх учнів, однак варто мені лише їх покликати – і майже всі вони побіжать за мною,- сказала вона Платону.

Той трохи замислився і відповів: - Так, ти маєш рацію. Це тому, що ти кличеш їх донизу, а я – догори...
*Мабуть, про цю історію людство вже давно забуло б, якби її логіка багато разів не повторювалася протягом понад двох тисячоліть у тому чи іншому вимірі.

Періоди слабкості духу спокушають людей відмовитися від зрозумілих правильних цінностей і цілей, які досягаються тяжкою працею і замість того, щоб докласти всіх зусиль до їх досягнення, багато хто ведеться на обіцянку в легкий спосіб отримати все й одразу.

Ми довго вибудовували разом з п'ятим Президентом незалежність країни від газового шантажу Росії, незалежність церкви, незалежність інформаційного простору. Нашу державу почали сприймати як суб’єкт, а не об’єкт на світовій арені. Відбудована армія, ворог зупинений, в тому числі і завдяки дипломатичним зусиллям Президента. Країна підписала договір про Асоціацію з ЄС, отримала безвіз і впевнено рухалася в сторону членства НАТО і ЄС.
Будувалися дороги, підвищувалася мінімальна заробітна плата і пенсії, ВВП, хоч і повільно, але зростав. Це лише невеличка частка того, що було зроблено нами разом з Президентом Порошенком.

Однак, не всі реформи були завершені і треба було рухатися далі. А це важко. Важко всім.

І ось "повія" прийшла в наш український дім і, як і дві з половиною тисячі років тому, покликала "учнів Платона", покликала донизу 73%, які втомилися воювати, втомилися працювати, втомилися чути державну українську мову і ще багато від чого втомилися...

Валентина КОВАЛЕНКО



Теги:порошенко, виборці Зеленського, Платон, Валентина Коваленко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar