реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Російський сценарій знову провалився

У київському видавництві «Ярославів Вал» щойно побачив світ новий роман Богдана Кушніра «Блондинка для олігарха».

Це захопливий трилер із серії «Шпигуни і політика», який розповідає про спробу державного перевороту в Україні.

Читача протягом усього роману тримають у напруженні, що ось-ось розпочнеться активна фаза, й бойова агентура противника почне сіяти хаос і провокувати розруху.

За романом, російська розвідка взяла під контроль оборонний концерн. Олігархічний клан, який підживлюють фінансовими вливаннями із сусідньої країни, його служба безпеки, бойова агентура — всі готові кинутися у бій і розвернути країну на 180 градусів у бік Кремля.

Ворожа резидентура вербує військових і чиновників. В оборонний концерн в оточення олігарха заслали звабливу дамочку із широкими повноваженнями. Дипломатичною поштою завезли контейнер із сотнями мільйонів доларів, щоб скупити чиновників, ЗМІ та лідерів громадської думки. Все готове до перевороту.

Росіяни навіть розсекретили спецпідрозділ військової розвідки і виставили на ворожому сайті фотографії та персональні дані офіцерів. Тих, хто стає на заваді, ліквідовують.
Що ближче до фіналу, то більше напруження і хвилювання охоплює читача. Невже на нас чекає сумний фінал?

Росіяни й не підозрюють, що їхня операція «Хаос» — під контролем української розвідки. Фінал дуже схожий на той, що був у 1990 році, коли тріщав по швах СРСР, і всі намагання втримати ситуацію зазнавали краху, як за принципом доміно. А втім, не будемо випереджати події. Роман «Блондинка для олігарха» варто прочитати хоча б тому, щоб дізнатися, як Росія зазнала в Україні ще одного краху.

Автор пише, що в основу роману лягли реальні життєві історії, коли Україною керували олігархічні сім’ї, філософію життя яких визначав культ прибутку.

Основному противнику протистоїть головний герой роману — підполковник військової розвідки Олексій Кремінь, старий служака, який пройшов Афганістан та інші гарячі точки. Він не побоявся взяти відповідальність на себе й нейтралізувати бойову агентуру й агресивну «п’яту колону».

Перу Богдана Кушніра належать ще низка романів про протистояння української та російської розвідок. Це — «Помста оперативника розвідки», «Невидима павутина», «На лінії зіткнення. Любов і ненависть», які вийшли у видавництвах «Ярославів Вал» та «Фоліо».

У 1995 році він — власний кореспондент газети «Молодь України» — відкрив один з перших кореспондентських пунктів у Москві, а під час російсько-української війни як офіцер Сил спеціальних операцій Збройних Сил України брав участь у бойових діях на сході.

Як і в інших романах, Богдан Кушнір намагається передбачити можливий сценарій розвитку подій у недалекому майбутньому, і його фінал. Зокрема, у романі «Помста оперативника розвідки», перше видання якого було віддруковано в 2013 році, він описав, як російська розвідка під прикриттям Зимової Олімпіади в Сочі-2014 готувалася до експансії в Україну. Цей роман увійшов до списку кращих книг 2014 року за версією ВВС Україна.

Сподіваємось, автор буде пророчий і цього разу — російський сценарій знову провалиться, як і в романі.
"Голос України"



Теги:Богдан Кушнір, нові книги, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar