реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Зі щоденника провінційного читача: "Неспроможна держава"

Їх може і не так багато, але вони голосні - тож і складається враження, що так багато хто думає. Що Росія не розпадеться, що вона монолітна ... як СРСР перед 1991 роком То я їх тролю, звісно, але вони аргументують свою позицію, мовляв, всі ті народи та регіони, що в РФ, не хочуть і не думають розбігатися по національних квартирах. Ага, щас!

Так ось не наш, а загрянишний (бо своїм вірять завше мало - я писав про розпад Росії у своїх книгах "Акурайку" та "В осім барку", так пройшло непоміченим, а тепер кажуть, що я десь списав... ) автор Януш Буґайський наводить факти юридичних підстав\спроб визволення народів.

Дагестан у 1993 році проголосував проти конституції РФ і у 1994 році ухвалив свою власну. Чеченська республіка Ічкерія проголосила незалежність 1991 року і Москва у договорі від 1997 року визнала Чечню суверенною одиницею і суб'єктом міжнародного права. Що розтоптала те визнання - традиційно для російської підлості, але ми про юридичні підстави незалежності.

Калмикія. 2021 року найвищий представницький орган народу вимагав автономії та припинення етноциду ойрат- калмицького народу.

Татарстан ухвалив свою конституцію у 1992 році, яка проголошує суверенітет.

Чувашія, Удмуртія, Марій- Ел та Мордовія проголосили суверенітет у 1990- 95 роках та ухвалили свої конституції.

Калінінградська область - тобто окупована Східна Пруссія взагалі у міжнародному праві має неврегульований статус: згідно Потстдамської угоди 1946 року регіон не був переданий СРСР під анексію, а лише під адміністрування. Що не є ідентичним анексії. Питання часу: коли Німеччина наважиться заявити свої права?

І навіть, уявіть собі, у 90-і роки проголошувалися не тільки більш відома Уральська республіка, але й Вологодська, Невська, Воронезька, Поморська, Ненецька... 84 відсотки населення Свердловської області у 1993 році проголосували за створення Уральської республіки!

Бурятська автономна республіка проголосила свій суверенітет і в 1994 році прийняла конституцію. Так і поступили якути, де завжди був сильний націоналістичний рух. У Новосибірську в 2014 році мав пройти марш за федералізацію Росії під гаслом "Годі годувати Москву!". Влада придушила марш, але настрої нікуди не поділися... А приморських партизанів у 2010 році не тільки суд виправдав, але й більшість мешканців краю були готові підтримати...

Так що тільки наше орієнтування на те, що сказали у Москві, змушує вірити у монолітність Росії, яка тріщить... ЗСУ допоможе!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:розпад Росії, нові книги, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar