реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Росіяни визнали дитячий журнал "Барвінок" екстремістським

Адвокат Іван Павлов, який відстоює права директора Бібліотеки української літератури Наталі Шаріної, опублікував у Facebook текст культуролого-лінгвістичної та психологічної експертизи книг, вилучених під час обшуку в бібліотеці.

Про це пише Meduza - повідомляє Літакцент.

На експертизу віддали 24 видання, у тому числі раніше згадані у зв’язку зі справою книги «Голод в Україні», «Україна або смерть» і «Ментальнiсть орди», а також книги поета Дмитра Павличка (у федеральному списку екстремістських матеріалів є три його видання), книгу Симона Петлюри, буклет про командира УПА Романа Шухевича та підбірку дитячого журналу «Барвiнок» за 2015 рік.

Як відзначає Павлов, у більшості видань, окрім однієї книги Джорджа Сороса, експерт знайшов заклики до міжнаціональної ворожнечі. Зокрема найменування Радянського союзу імперією в книзі «Голод в Україні» розцінено як «негативну оцінку радянської влади».

У книгах Дмитра Павличка, окрім слова «москалі», експерт визнав антиросійськими словосполучення «кремлівські паразити» («негативна оцінка російським адміністративним органам»), «петровська орда» (така, що містить «різку негативну оцінку російських людей») та «кремлівські хрестоносці» (оскільки слово «хрестоносці», на думку експерта, має в російській мові негативну конотацію).

Експерт робить висновок, що у читачів бібліотеки в результаті читання подібної літератури «формується ненависть і ворожнеча до росіян».

Досвід роботи експерта за спеціальністю – з 1953 року, повідомляє адвокат.



Теги:екстремізм, бібліотка української літератури в , журнал Барвінок


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Це сигнал нам дзеркально глянути на наші бібліотеки.
avatar