реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Татари прокидаються від московського сну

На Росії не все так гладко, як над подає їх пропаганда. А українська пропаганда настільки квела, що навіть не цікавиться подіями в Росії.

Тим часом Всетатарський громадський центр отримав попередження про недопустимість екстремізму від прокурора республіки Ілдуса Нафікова. Він запропонував організації протягом двох місяців вжити заходи, які б виключили можливість порушення так званого антиекстремістського законодавства. Прокуратуру не влаштовує, що центр використовує у своїй діяльності тільки татарську мову і пропонує зробити її державною на території Республіки Татарстан. Ага, розкажіть нашим "какаяразніца" - яка ж різниця, якою мовою розмовляти!

Оскільки татари є другою за величиною нацією в РФ, то Всетататрський громадський центр закликав до визнання татарської мови державною Державну думу і Державну Раду Татарстану. У них є ці органи влади, розумієте?

На думку проросійської прокуратури, у зверненні ВГЦ містяться ознаки інформації, направленої на пробудження татарського націоналізму на основі мови. Прокуратура може ліквідувати татарський центр. Нагадаю, що саме з мови починалися протести в країнах Балтії, в Україні, які й призвели до розпаду СРСР...

Далі - відновлення історичної пам'яті: 14 жовтня Всетатарський центр провів мітинг в пам'ять воїнів Казанського ханства, які загинули при взятті Казані військами московського царя Івана Грозного в 1552 році.

У голови Всетатарського центру Фаріта Закієва пройшли обшуки.

Таким чином, Росія наближається до розпаду.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Казань, татарстан, екстремізм, розпад РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar