реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Романова і мільярди

За інформацією народного депутата у державному бюджеті на 2016 рік передбачено майже 393 млрд. гривень субвенцій на освіту та медицину обласного центру. Про це Анна Романова повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі.

Новину поширили деякі електронні ЗМІ Чернігова. Цитуючи Романову, вони сповіщали, що Чернігів отримає: «освітня субвенція - 199663,9 млн.; медична субвенція - 193281,7 млн. гривень» - загалом 392945,6 млн. гривень, майже 393 мільярди (!) гривень. У той час як усі видатки держбюджету заплановані на рівні 667 млрд. гривень. Таким чином, зі слів Романової слідує, що більша половина усіх грошей країни піде на фінансування освіти та медицини Чернігова. Мабуть, з остраху від такого космічного напливу коштів пішов у відставку багаторічний начальник управління освіти Чернігівської міськради Володимир Купріяненко, котрий керував відомством з 1997 року. У його поважному віці подібну увагу з боку держави витримати нелегко.

Звісно, ніхто в обласному центрі, у першу чергу, керівництво міста, від таких грошей не відмовиться, але чи можуть вони навіть плануватися? Про таку підтримку зі сторони Києва і мріяти не могли ні Єнакієве, ні Хоружівка, ні Чайкине (малі батьківщини трьох попередніх Президентів України), куди ж тут наддепресивному Чернігову, який, щоправда, і дав державі таких видатних синів та дочок як Анна Романова, Олег Ляшко тощо. Чи справа у тому, що у поточному складі парламенту Чернігівщину представляє як ніколи багато народних депутатів? Окрім вищезгаданих, це Василь Амельченко, Олег Купріянко, Олександр Кодола, Валерій Дубіль, Олег Дмитренко, Олексій Савченко і деякі інші. Невже це вони і виклопотали для чернігівських освіти з медициною таку «підтримку для штанів»? А якби Президент, спокусивши посвідченням голови ОДА, не видурив мандата у Валерія Куліча, а якби Владислав Атрошенко працював у повну силу, а не розривався між парламентом та міськвиконкомом – уявляєте, скільки грошей з держбюджету міг отримати Чернігів? Дубайські шейхи слиною від заздрощів подавилися б.

Коли Романовій публічно вказали на помилку, народний депутат, замість визнати її і вибачитися, бо ж від помилок чи обмовок не застраховані навіть парламентарі – та ж

Романова поздоровила якось чернігівців одночасно з Новим роком та …Великоднем, а на траурному віче до дня пам’яті жертв голодомору, будучи віце-мером Чернігова, повідомила, що від голоду 30-х років в Україні померли 1 млн. чоловік, хоча реальна цифра у 10 разів більша… Так от, у випадку з мільярдами, вона тихенько відредагувала даний запис у соціальній мережі, змінивши «млн..» та «тис.», а замість вибачень почала, вустами свого помічника Дениса Кривопалого, звинувачувати у безграмотності тих, хто їй на помилку вказував. Мовляв, тисяч від мільйонів відрізнити не можуть.

В унісон з Романовою тихенько відредагувались і електронні ЗМІ, котрі також писали про мільярди для Чернігова. Все, поле підчищене, у критиків депутата жодних доказів. Проте команда народного депутата не знала, що у соціальній мережі «Фейсбук», через яку Романова і озолотила Чернігів, є можливість переглянути історію редагувань кожної публікації.

«Мільярдна» публікація, написана Романовою 25 грудня о 13.57, неодноразово після того нею ж редагувалася. О 14-й та о 17.28 вона доповнювалася, але, як і в оригінальній, в ній постійно фігурували «млн..». О 21.37, через 17 хвилин після вказання Романовій на помилку, «мільярдна» публікація була відредагована нею втретє. І ось тут вже з’явилися тисячі замість мільйонів. А о 21.52 Денис Кривопалий починає звинувачувати тих, хто вказав його начальниці на помилку, що не вона помилилася, а вони.

Найголовніше, про що говорить вищевикладене, це не помилка Романової, а те, що народний депутат і її помічники готові на фальсифікації та оббріхування тільки щоб не визнавати власних помилок. Даний випадок не критичний, але він показовий, бо говорить про принципи роботи парламентаря – відверто брехати, але не здаватися.

І такі дії з боку Романової не поодинокі. У якості кандидата на міського голову Чернігова, у 2010-році вона стала учасницею дрібного ДТП. Незважаючи на те, що свідки стверджували – за кермом була Романова, вона цього так і не визнала, запевняючи, що керував автівкою її чоловік.

Ігор СТАХ
На фото: соціальна реклама, що розміщувалася в Чернігові, у той час, коли заступницею міського голови Соколова була Анна Романова



Теги:бюджетне фінансування, Ігор Стах, Анна Романова


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
описка. скоріш за все мільйони
avatar
2
Романова - випадкова шістка в політиці. Тарасовець віддячуючи за певні послуги влаштував її до Самопомочі. По списку якої вона і пройшла. Цікаво подивитися скільки сотих відсотка вона би взяла на мажоритарці)))
avatar
3
Ніяк невторопаю про який "додатковий внесок" у бюджет Чернігіва і області з держбюджету від представників фракцій, які не голосували  за нього, взагалі може йти мова?
avatar
4
Господи, і хто тільки у нас у владі???!!! У вони зроблять реформи? З ними Україна стане Державою? Найстрашніше, що ці горе-депутати від чернігівщини призначають (рекомендують "де треба") владу на місцях. Це найбільше горе України на сьогодні. Пане Миргородський, Ви пишете, що "скільки б вона набрала сотих відсотка на мажиротарці?". Аби тільки вона. Ви подивіться по області скільки набрали нулів і "пролетіли" мимо міських і районних рад, голів РДА, їх заступників, керівників управлінь. Оце і весь їх авторитет на місцях. А вони ж творять владу, будуть "втілювати" реформи. Господи, за що Україні такі випробування? І скільки вона ще витримає?
avatar