реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Родичі у техпаспорт не проходять!

«Нещодавно ви подали інформацію про те, що при реєстрації або перереєстрації транспортного засобу вже не можна вписувати у техпаспорт родичів. То це ж узагалі якийсь абсурд виходить?.. А як же тепер бути тим водіям, які хочуть близьким родичам надати можливість користуватися їхнім транспортом?» З повагою, Яків К.,
м. Ніжин.

Дійсно, нині діє нова заборона ДАІ: вписувати в техпаспорт родичів уже не можна.

У МРЕВ пояснюють це новими вимогами, які діють з початку цього року.
Останні 8-9 років у техпаспорт вносили тільки двох людей, причому найближчих родичів. Згідно з раніше діючою інструкцією МВС, це батьки, тесть, теща, чоловік, дружина, діти, рідні брати й сестри, онуки, дід і бабуся, усиновителі й усиновлені.

Сьогодні ситуація змінилася. Відтепер якщо власник транспортного засобу хоче надати право іншим фізичним особам, у тому числі й найближчим родичам, управляти своїм власним транспортом, йому необхідно буде оформити на них тимчасовий реєстраційний талон або нотаріальне доручення. Термін дії даних документів визначає господар транспортного засобу, вказуючи його в заяві, і дійсні вони тільки за наявності основного свідоцтва про реєстрацію (техпаспорта власника).

Ця зміна обумовлена тим, що на підставі даних, які вписувалися у свідоцтво про реєстрацію, складно було отримати повноцінну інформацію про людину, якій надавалося право керування. Та і графа «Особливі відмітки», куди вносилися такі записи, переважно орієнтована на службову інформацію, як то: наявність кредиту на транспортний засіб, номер і серія митного свідоцтва або старого техпаспорта та інше, а оскільки техпаспорт на пластиковій основі стали меншого розміру, ніж старі, то пріоритет був відданий більш важливій інформації для ДАІ.

На сьогоднішній день, як запевнили в ДАІ області, оформлення тимчасового реєстраційного талона коштує дешевше, ніж довіреність у нотаріуса. У МРЕВ ДАІ — 66 гривень незалежно від терміну дії цього талона. А в нотаріуса — від 250 гривень (строком до 3-ох років) до 500 гривень — на 10 років.

Більше інформації для автолюбителів читайте на авторській сторінці Сергія Кордика "Автонавігатор" у газеті "Сіверщина".




Теги:Сіверщина, автомобіль, реєстраційний талон, консультація, автонавігатор, ДАІ, техпаспорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar