реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Рибалимо для задоволення!

Відповідно до Закону України „Про природно-заповідний фонд України”, національні природні парки є природоохоронними, рекреаційними, культурно-освітніми, науково-дослідними установами загальнодержавного значення, що створюються з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Як цільове, але не основне завдання національних парків, є надання рекреаційних послуг населенню в тісному поєднанні з екологічною освітою.

Одним із видів рекреаційних послуг на території Мезинського національного природного парку є любительське рибальство, яке проводиться населенням та відвідувачами парку на р. Десна та заплавних озерах поблизу неї.

Кожного року 11 липня в Україні відзначається День дій проти рибного вилову. Співробітники Служби державної охорони Мезинського НПП долучилися до проведення заходів природоохоронного характеру. Так, цього року вони включали в себе проведення рибоохоронного рейду, під час якого працівниками Служби проводилася роз’яснювально-профілактична робота з рибалками, вилучалися знаряддя незаконного добування водних ресурсів та складено один протокол про адміністративне правопорушення.

Шановні рибалки! Звертаємося до вас із проханням свідомо ставитися до діючих вимог чинного законодавства щодо збереження рибних ресурсів та режиму використання території Мезинського НПП.
Бажаємо вам гарного улову!

Відділ держохорони Мезинського Національного природного парку



Теги:рибалка, Десна, Мезинський парк, заборони


Читайте також



Коментарі (0)
avatar