Чверть деснянської риби заражена
ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області повідомило, що чверть риби, виловленої у Десні та її притоках, заражена личинками, які є збудником опісторхозу.
За даними управління, значні осередки опісторхозу зареєстровано в Чернігівській, Сумській і Полтавській областях. Про це повідомляє Суспільне/Чернігів.
Личинки опісторхозу паразитують у підшлунковій залозі та печінці. Можуть жити в організмі людині до 40 років, розповіла директорка регіональної лабораторії державної служби з питань безпечності харчових продуктів Ірина Сероштан . За її словами, за останні три роки випадків інфікування опісторхозом в Чернігівській області не було.
"При вживанні сирої риби коропових порід: лящ, лин, краснопірка, жерех та інших, малосоленої, свіжомороженої, навіть і в'яленої риби, залишається цей збудник, який чинить шкоду здоров'ю людини. Природні осередки, вони є, вони існують і треба бути обережним, людина може хворіти, за деякими даними, до 40 років", - розповіла спеціалістка.
"Голос України"
За даними управління, значні осередки опісторхозу зареєстровано в Чернігівській, Сумській і Полтавській областях. Про це повідомляє Суспільне/Чернігів.
Личинки опісторхозу паразитують у підшлунковій залозі та печінці. Можуть жити в організмі людині до 40 років, розповіла директорка регіональної лабораторії державної служби з питань безпечності харчових продуктів Ірина Сероштан . За її словами, за останні три роки випадків інфікування опісторхозом в Чернігівській області не було.
"При вживанні сирої риби коропових порід: лящ, лин, краснопірка, жерех та інших, малосоленої, свіжомороженої, навіть і в'яленої риби, залишається цей збудник, який чинить шкоду здоров'ю людини. Природні осередки, вони є, вони існують і треба бути обережним, людина може хворіти, за деякими даними, до 40 років", - розповіла спеціалістка.
"Голос України"
Читайте також |
Коментарі (0) |