реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Регіонали" у Криму вкрали документацію на українську школу

«Місцева проросійська влада саботує процеси з відкриттям українських шкіл, а міністерство освіти АР Крим – це споконвічна вотчина комуністичної партії, - стверджує Андрій Щекун, представник партії "За Україну!" у Криму. - А в умовах, коли Табачник є міністром освіти, ні про які українські школи мова не йтиме взагалі».
«Два роки тому місцева влада Криму вкрала гроші на проекту документацію з будівництва української школи в Ялті, - розповідає представник «За Україну!», - А в Бахчисараї ми ще 6 років тому започаткували українську школу і набрали більше 300 заяв від батьків, але вона досі не працює через саботаж місцевих чиновників».

«Ситуація з відсутністю коштів на українську школу в Севастополі ще раз підтверджує, що всі обіцянки про розвиток інфраструктури Криму у зв’язку з підписанням харківських угод – це блеф. – зазначає Андрій Щекун. – Ніяких 4 млрд. доларів, про які говорив Янукович, ніхто ніколи не побачить – це черговий обман про «взаємовигідні» угоди з Москвою».

«Багато батьків в Криму хочуть віддавати своїх дітей в українську школи, - зазначає голова регіональної організації партії «За Україну!», - Як приклад можна привести Сімферопольську школу-гімназію, де конкурс 5-7 дітей на одне місце. Там учнів зараховують в порядку живої черги і їхні батьки по 4-5 ночей стоять в черзі, щоб віддати своїх дітей вчитися в українську школу».




Теги:українські школи, пр, севастополь, Блеф, харківські угоди, За Україну!, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar