реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Референдум по звільненню ніжинського голови

5 червня, у 20 годині, у місті Ніжині на вулиці Московській, біля Спасо-Преображенської церкви було проведено збори мешканців міста, на яких було визначено ініціативну групу з підготовки та проведення місцевого референдуму по питанню дострокового припинення повноважень мера Ніжина М.Приходька.

Проведення зборів біля церкви свідчить про моральність та високу духовність та благі наміри ніжинської опозиції, які прагнуть, щоб місто Ніжин був процвітаючим, щасливим та мало ознаки європейського благополуччя. На зборах зібралося 205 чоловік, після реєстрації учасників, ініціатор зборів депутат Максим Багрінцев відкрив даний захід. Після відкриття і короткого слова учасники зборів одноголосно оборали головою депутата Ніжинської міської ради Максима Багрінцева.

Далі голова зборів по підготовки до проведення місцевого референдуму, почав розповідати про доцільність проведення місцевого референдуму. Голова зборів зазначив, що мер Ніжина М.Приходько перебуває при владі вже 16 років, за цей період він повністю зруйнував індустріальну міць та виробничо-промисловий комплекс, що в результаті призвело до безробіття у місті та до не наповненості міського бюджету. Саме це породжує безліч проблем, на які міський голова не звертає уваги і демонструє зневажливе та байдуже ставлення до їх вирішення, а сам лише займається задоволенням своїх власних, особистих та меркантильних інтересів.

Більше того, сам мер міста Ніжина М.Приходько незаконно обіймає посаду міського голови і вважається відстороненим від посади постановою Генеральної прокуратури України. Зараз стосовно М.Приходька триває судовий процес, який повинен скоро завершитись, а сам міський голова обвинувачується за ст. 368, ч.3, отримання хабара, в особливо великому розмірі.

За скоєння такого посадового злочину, меру міста загрожує 12 років позбавлення волі та заборона права займати державні посади строком на три роки. Головуючий на зборах Максим Багрінцев переконав учасників зборів у доцільності проведення місцевого референдуму -- за це учасники зборів проголосували більшістю голосів. Також учасники зборів підтримали питання про початок збору підписів за проведення місцевого референдуму та створили ініціативну групу по збору підписів.

Після зборів був скадений відповідний протокол та оформлені документи, в яких відображено перебіг даного заходу. Зараз завершується до оформлення документів, які будуть надіслані меру Ніжина.

Олександр ПРИСТУПЛЮК



Теги:Михайло Приходько, Ніжин, міська рада, Генеральна прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar