реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Просто Калита

Мій метод: досліджувати культуру через їжу.

От наприклад, ви можете не знати, що таке свято Андрія/День святого Андрія Первозванного. Ви можете не знати, що це святкуватимуть сьогодні. Ви можете не знати про традиції, пов'язані з цим днем. Але ви можете приготувати Калиту. Просто сприймайте це як маково-горіховий коржик, просочений медом. Це для старту. Давайте почнемо з цієї тези, щоб було легше прийняти традиції. От як ви кексики готуєте до чаю, так і Калиту можна спробувати.

Відмінність лише у тому, що Калита є дуже українською і дає потужне відчуття єднання зі своєю історією. Зробіть, поїжте, а потім подумайте, що взагалі це за Калита така. Чому там дірка всередині, чому стрічка червона, що взагалі стоїть за нею. Якщо захочете - погуглите і почитаєте. А потім оберете для себе, у якому руслі продовжувати цю традицію.

І навіть якщо у вашому житті це залишиться лише коржиком до чаю, а не обрядовим символом, то ок. Якщо ця легкість ставлення дозволить тому унікальному продукту продовжуватися у часі серед українців - прекрасно. Але я знаю напевно, що поступово україновідчуття всередині вас почне збільшуватися і перетворюватися на велику силу. Просто тому, що одного разу ви вирішили спекти Калиту. Навіть якщо просто до чаю.

Євген КЛОПОТЕНКО



Теги:народні традиції, Андрія Первозванного, калита, Євген Клопотенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar