реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Просять зупинити незаконне вирубування лісів

Депутати Срібнянської селищної ради Чернігівської області стурбовані ситуацією, що склалася на території громади з безконтрольним вирубуванням лісів.

І з цього приводу вони звернулись до Президента, Верховної Ради України, народного депутата Валерія Зуба («СН»), Чернігівської ОДА та обласної ради, Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

«Останнім часом, до нас, як представників влади, дедалі частіше звертаються жителі громади з приводу масштабних вирубок лісових масивів та вивезення деревини у великій кількості за межі громади. Через масові вирубки знижується рівень ґрунтових вод, почали пересихати болота, мілководні водойми, зникає вода в колодязях», — йдеться у зверненні.

Депутати також зауважили, нині лісокористування на території громади здійснює Срібнянське районне дочірнє агролісогосподарське спеціалізоване підприємство «Срібнерайагролісництво» КП «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради.

«Ми неодноразово зверталися до керівництва цього підприємства щодо масштабної вирубки лісових ресурсів у значно більших обсягах, ніж за попередні роки. На що отримували пояснення, що всі роботи здійснюються згідно з проектною документацією та дозвільними документами Міністерства екології та природних ресурсів України. Розмір розрахункової лісосіки був затверджений Міністерством екології та природних ресурсів України (наказ № 310 Міністерства від 09.08.2017 р.) і визначений на підставі поданих підприємством проектних документів, на лісокористування, які не відповідають реальному стану лісових ресурсів», — наголошують у Срібнянській селищній раді і просять ініціювати проведення перевірки відповідності проектних даних із реальним станом лісових ресурсів, що перебувають у підпорядкуванні ДП «Срібнерайагролісництво», а до того часу припинити вирубування лісів.
"Голос України"



Теги:вирубування лісів, Срібне


Читайте також



Коментарі (0)
avatar