реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прокуратура: Ніжинський хлібокомбінат свідомо наносив збитки

Прокуратура встановила, що замість прибутку на 2,6 млн. грн. державне підприємство отримало борги у 800 тис. грн. по зарплаті. Про це повідомила прес- служба обласної прокуратури.

Ніжинською міжрайонною прокуратурою встановлено факт спричинення істотної шкоди державному підприємству «Ніжинський комбінат хлібопродуктів». Упродовж 2013-2014 років підприємством надавались платні послуги зі зберігання зерна іншим юридичним особам. При цьому оплата за послуги отримувалась у розмірі, меншому за діючі на підприємстві тарифи. У ряді випадків вона була навіть меншою за собівартість послуг, тобто підприємство практично працювало собі у збиток.

Внаслідок цих дій воно втратило понад 2,6 мільйони гривень. Такий розмір збитків визначено аудитною комісією Міністерства аграрної політики та продовольства України, якому підзвітний цей комбінат. У той же час, на підприємстві постійно існувала заборгованість із виплати заробітної плати працівникам, яка з 2013 року зросла від 127 до майже 800 тисяч гривень.

За таких обставин прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).



Теги:прокуратура Чернігівської області, зберігання зерна, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar