реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У Ніжині прокуратура знайшла корупцію в діях комунального керівника

Прокуратура довела в суді наявність корупційного правопорушення в діях керівника комунального підприємства. Як завжди, прес- служба прокуратури не повідомляє - в кого іменно. Хоча є вже і рішення суду...

Ніжинською міжрайонною прокуратурою доведено в суді вину керівника місцевого комунального підприємства у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів).

27 березня Ніжинський міськрайонний суд визнав цю посадову особу винною у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 300 грн.

Після такого рішення суду, згідно законодавства, посадовій особі загрожує звільнення з посади. Також тепер має відбутися відшкодування завданих корупційним правопорушенням збитків.

Судом підтверджено факт того, що особа, будучи керівником комунального підприємства, усупереч ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», при прийнятті рішень про преміювання підпорядкованих працівників здійснювала виплати грошових винагород чоловікові, з яким вони спільно проживають та пов’язані спільним побутом. При цьому про наявність конфлікту інтересів між своїми службовими повноваженнями та майновими інтересами близьких осіб свого безпосереднього керівника вона не повідомила.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Ніжинська міська рада, Корупція, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar