реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Прокат не «прокатіт»

Співробітники служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Чернігівської митниці викрили порушення на суму 577,6 тисяч гривень.

Зовнішньоекономічна операція здійснювалась у режимі імпорту: у 2010 році з Естонії до України - на адресу київської фірми, надійшов вантаж «прокат плоский із легованої сталі». За допомогою додаткових перевірочних заходів було встановлено, що під виглядом металу однієї марки було ввезено сталь зовсім іншої марки. Для митного оформлення були надані підроблені сертифікати: якості металопродукції та про походження товарів. У ході розслідування чернігівські митники звертались із запитами до російських колег.

Таким чином було встановлено, що насправді в Україну був ввезений товар «Листова сталь з нержавіючої сталі, гарячекатана» та «Листи з нержавіючої сталі, гарячекатані» загальною вагою нетто 19681 кг. та вартістю 577617,08 грн. Вантаж було переміщено через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для їх переміщення та митного оформлення документів, що містять неправдиві дані щодо їх найменування, коду, виробника, країни походження та вартості. Дані дії були спрямовані на неправомірне зменшення розміру податків і зборів на суму 63747,27 грн. Відносно директора київської фірми порушено адміністративну справу за ст. 352,355 Митного кодексу України.

Cвітлана СТРИЖАК




Теги:митниця, порушення, Чернігівська, сталь, прокат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar