реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Про “ЖИТТЯ МІЖ КУЛЯМИ” знають у Чернігові

З нагоди Міжнародного дня миротворців ООН у Чернігові відбулась презентація книги про українських миротворців.
В концертному залі Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що в Чернігові, відбулися урочистості з нагоди Міжнародного Дня миротворців ООН. На заході були присутні військовослужбовці чернігівського гарнізону, які брали участь у миротворчих місіях, солдати строкової служби, представники навчальних закладів міста, громадськості та журналісти.

Перед присутніми виступили артисти і солісти військово-музичного центру. А родзинкою заходу стала презентація книги «Життя між кулями», в якій, зокрема, описані історії чернігівських військовослужбовців, які брали участь у різних миротворчих місіях.
У миротворчих місіях побували понад 100 військовослужбовців, яки нині служать у частинах Чернігівського гарнізону. До книги увійшли історії про 16 з них.
Автор книги – голова Чернігівської міської організації Національної спілки журналістів України Сергій Дзюба.
«Життя між кулями» вже п’ятий спільний проект автора, регіонального медіа-центру Міністерства оборони України у місті Чернігові та депутата Чернігівської міської ради, почесного президента Благодійного фонду імені двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого Олександра Шкурата.
До неї побачили світ книжки «Як я був агентом ЦРУ», «Заєць, мавка і кулемет» та «Королі і капуста» в яких цілі розділи присвячені також українським військовослужбовцям.
А книга «Замінований рай» про українських миротворців, яка вийшла у 2009 році, здобула премію Держтелерадіо України ім. В’ячеслава Чорновола за кращу журналістську роботу року та міжнародну премію ім. Пантелеймона Куліша. А Міністерство оборони України відзначило роботу Сергія Дзюби медаллю «За сприяння Збройним Силам України».
Сергій Дзюба пише сенсаційно, тому його тексти про наших миротворців читаються легко, неначе пригодницький роман. Ти ніби бачиш усе на власні очі: ось українські миротворці рятують наших моряків із захопленого піратами корабля, знімають гелікоптерами з дерев тубільців під час повені в Ліберії, невтомно перевозять біженців у джунглях Сьєрра-Леоне, спілкуються з племенем канібалів, під несамовитим шестигодинним обстрілом захищають найважливіші об’єкти в іракському місті Ель-Кут, розміновують ліванські землі, ризикують життям у Косовому, Ефіопії, Еритреї, Кот-д’Івуарі, Грузії...
У книзі «Життя між кулями» не менш цікавою є і документальна повість про двічі Героя Радянського Союзу, легендарного льотчика Олександра Молодчого, а також нариси про українців, які за радянських часів воювали в Афганістані, В’єтнамі, Єгипті, Судані, Мозамбіку, Ефіопії, Сомалі, Анголі, на Кубі, визволяли острів Даманський.
Велика кількість примірників цієї книги буде подарована навчальним закладам, бібліотекам, музеям та військовим частинам Збройних Сил України.
Під час презентації виступили герої «Життя між кулями», відомі журналісти і гості. Зокрема голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників, капітан першого рангу у відставці Ігор Галутва, вертолітник, за плечима якого кілька миротворчих місій у Ліберії, майор Андрій Саченко, голова Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ірина Мельник та інші.
А заступник директора Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України Валерій Король вручив відзнаку Міністерства оборони України «За сприяння Збройним Силам України» депутату Чернігівської міської ради, почесному президенту Благодійного фонду імені двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого Олександру Шкурату, за фінансової підтримки якого побачили світ книги про українських військовослужбовців.









Коментарі (0)
avatar