реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Про що розповідають архіви КГБ?

Публічна лекція у Чернігові: «Про що розповідають архіви КГБ?»

Архівіст, експерт із доступу до архівів Центру досліджень визвольного руху Ігор Кулик проведе у Чернігові публічну лекцію на тему «Про що розповідають архіви КГБ?». Історик розкаже про таємниці, що були десятиліттями закриті грифами секретності, про невідомі факти з історії України, як наше минуле приховували і як його фальшували.

24 травня, п’ятниця
14:00
Прес-клуб «Ділове слово»
м. Чернігів (вул. вул. Бєлінського, 11)

Відкриття архівів комуністичних спецслужб в Україні стало унікальною можливістю для науковців усього світу подивитися на функціонування тоталітарного режиму зсередини, опираючись на його ж документи. «Зараз завдяки цим архівам люди можуть знаходити інформацію про своїх репресованих родичів, історики мають можливість ґрунтовно досліджувати цей період, першими відкриваючи секрети найбільшої країни Європи з найменш вивченим минулим», — каже Ігор Кулик.

Також на заході відбудеться презентація довідника «Право на правду. Практичний порадник із доступу до архівів» та нещодавно запущеного Електронного архіву українського визвольного руху avr.org.ua.

Організатори заходу: Центр досліджень визвольного руху та книгарня «Є» в рамках проекту «Знати як: розробка концепції забезпечення відкритого доступу до архівів карально-репресивних органів СРСР» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху



Теги:гриф секретно, Ділове слово, архіви, дослідження визвольного руху, КГБ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar