реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Про що пишуть сепаратистські ЗМІ, або Дайджест маячні

Піонери і "Зарніци", боротьба з перегибами у вихованні дітей і можлива заборона рубля, тваринний страх перед бойовиками з «Правого сектора» і чутки про застосування хімічної зброї — такі основні новини сепаратистських ЗМІ цього тижня.

Як у ЛНР відроджуватимуть «совок»

Причому не у якихось дріб’язках, а саме у вихованні молодого та підростаючого покоління. Про це авторитетно заявляють представники так званого Міністерства юстиції ЛНР.
http://dnr-news.com/dnr/31785-moralno-pravovoe-vospitanie-v-lnr-budet-kardinalno-otlichatsya-ot-ukrainskogo-minyust.html

«ЛНР відходить від українських принципів виховання… Будемо намагатися, спираючись на наші слов’янські традиції, використовувати все те хороше, що було при Радянському Союзі», — про таке нещодавно заявила заступник міністра юстиції терористичної ЛНР.
А намагання позбутись «совка» в ЛНР називають нічим іншим як «перегибами».
А ще у ДНР грають у «зарницу».
http://dnr-news.com/dnr/31828-v-donecke-sostoyalsya-vtoroy-gorodskoy-etap-oboronno-sportivnoy-igry-zarnica.html
Така гра, на думку сепаратистів, сприяє патріотичному вихованню молоді. Це у теорії. На практиці ж учнів та студентів, очевидно, готують до героїчної загибелі у боях за терористичну ДНР. Не дарма ж один з організаторів натякнув, що учасники гри мають «відточувати навики, які у майбутньому будуть потрібні захисникам молодої батьківщини».
http://dnr-online.ru/v-donecke-proshli-voenno-%E2%81%A0patrioticheskie-igry-zarnica/

Рубль зникне?
Неабияк схвилювала жителів ДНР ініціатива заборонити обмін та конвертацію російського рубля в Україні.
http://dnr-news.com/dnr/31832-poroshenko-predlozhili-zapretit-obmen-rossiyskogo-rublya-na-ukraine.html
І хоча це просто ініціатива кількох громадян, що набула форми петиції на сайті Президента Порошенка, видно, що така заборона болісна для сепаратистів. Адже вона очевидно ускладнить і так жалюгідний фінансовий стан у контрольованих терористами містах. І створить додаткові проблеми для прибічників ДНР / ЛНР, які періодично навідується у визволені ЗСУ населені пункти для отримання пенсій та інших соціальних допомог.

Найбільший страх терористів
Найбільше сепаратисти жахаються «Правого сектору». Так, що навіть скаржаться представникам місії ОБСЄ.
http://dnr-news.com/dnr/31829-medik-iz-lnr-prosit-obse-ogradit-ego-rodstvennikov-v-stanice-ot-boevikov-pravogo-sektora.html
Бійці «Правого сектору» нібито вимагали від медичного працівника ЛНР прибути у Станицю Луганську, де він отримає завдання щодо збору розвідданих на користь ЗСУ.

Хімічна атака?
Топ новина сепаратистських ЗМІ — поява у безпосередній близькості від лінії фронту двох вагонів із отруйними хімічними речовинами. Їх українські військові начебто планують використати для диверсій проти бойовиків з ДНР.
http://dnr24.su/extra-news/14212-razvedka-dnr-kiev-perebrosil-k-frontu-dva-vagona-otravlyayuschih-himicheskih-veschestv.html
Жителів ДНР лякають застосуванням хімікатів у районі Волновахи та Гранітного. Такий коментар «видав» один із ватажків так званого Міноборони ДНР у форматі щоденного коментаря про перебіг бойових дій. У страху великі очі — цілком можливо, що така панічна для терористів новина народилася з повідомлення про перевезення якихось сільськогосподарських добрих.

«Гауляйтер Донеччины»
Так сепаратистські ЗМІ охрестили голову Донецької обладміністрації Жебрівського.
http://dnr24.su/dnr/14194-gaulyayter-donechchiny-utverzhdaet-chto-vsu-polnostyu-zahvatili-shirokino.html

Схоже, за його діяльністю пильно стежать у ДНР, коментуючи його дії та заяви. Цікаво, що найбільше уваги привернула нещодавня заява Жебрівського щодо перспективи великої українсько-російської війни для звільнення Донбасу від терористів. Ймовірно, бойовики болісно сприйняли твердження Жебрівського про боєготовність української армії, якій має вистачити двох тижнів для очищення територій, окупованих сепаратистами.

З ДНР поїхати можна …тільки у Росію

Також ДНРівські ЗМІ повідомляють про відкриття залізничного пасажирського сполучення з Росією. При цьому, потяг з’єднає зовсім не Донецьк із Москвою. А станцію «Ясинувата» з якимось селищем у російському прикордонні. Вочевидь, пускати ДНРівців до великих міст не бажають навіть росіяни.
http://gorod-donetsk.com/anons-gazety-donetsk-vechernij

Андрій КОРЖЕНКО



Теги:ЛНР, савур- могила, Жебрівський, Донецьк, російсько- українська війна, ДНР


Читайте також



Коментарі (0)
avatar