реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прилуцькі тарифи завищені!

27 квітня на черговій сесії Прилуцької міської ради голова депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода» Дмитро Барнаш зачитав проект рішення, напрацьований групою депутатів, щодо скасування тарифних ставок на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

Рішення про встановлення підвищених тарифів було ухвалене виконкомом Прилуцької міської ради Чернігівської області 6 березня. Як зазначив депутат-свободівець, тарифи є необґрунтованими і до того ж укладені з помилками. До того ж, підняття тарифів, які в Прилуках відбуваються періодично, але досить послідовно з подачі міського виконкому, є для соціально незахищених прилучан згубними.

Включити рішення до порядку денного не вдалось – міський голова Юрій Беркут не дав змоги навіть зачитати самого проекту авторам. Говорячи, ви вже виступали, очільник міста давав слово всім, хто був завідома проти. Не даючи змогу Дмитрові Барнашу пояснити суть проекту рішення, міський голова дав натяк-вказівку прилуцькому Чечетову – депутату від Партії регіонів Олексію Гавришу – пропонувати колегам голосувати проти включення вказаного проекту рішення до порядку денного сесії. У результаті того, що опозиція, яка хотіла захисти прилуцьку громаду, у міськраді – в меншості, голосуванням проект рішення до розгляду на сесії взяти не вийшло. Окрім того, Юрій Беркут відверто ігнорував свободівця, не даючи слово задля висловлення позиції своєї фракції, колег по опозиції та думки чи не всіх прилучан. «Беріть свою камеру і виступайте, де хочете», – так «мер» звернувся до депутата міськради.

Виходить, що право на слово у стінах сесійної зали міської ради мають лише обрані, які нічого не мають проти безгосподарницького владарювання Юрія Беркута і його команди та обкрадання мешканців міста Прилуки

Сам же проект рішення, навколо якого розгорнувся скандал, було укладено на основі резолюції громадських зборів прилучан, які були проведені опозицією в Прилуках 10 квітня проти безгосподарності влади та підняття тарифів на комунальні послуги: http://www.chernihiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/029229/. Так, група депутатів, що працювала над розробкою проекту рішення відобразила в ньому волю громади міста, проте чиновників це мало цікавить.

Так само депутати-опозиціонери заявляють і попереджують міськвиконком, що тарифи укладені КП «Прилукижитлобуд» з помилками. Тому й пропонували відмінити рішення міськвиконкому від 6 березня 2012 року, через яке у разі перевірки контролюючими органами можуть змусити КП «Прилукижитлобуд» сплачувати чималий штраф. А оскільки підприємство є комунальним, гроші за помилки непрофесійних чиновників і комунальників доведеться сплачувати прилучанам.

Дмитро Барнаш також пропонував створити депутатську комісію, в складі якої би були спеціалісти, що надалі займалась би розглядом тарифів та доцільності тарифних ставок. Але, ясна річ, це непотрібно чиновникам, адже якщо за утвердженням ставок будуть стежити представники опозиційних політичних сил, їм не вдасться безпідставно здирати з прилучан гроші, які потім підуть невідомо кому і навіщо. Чим бідніший народ, тим більше влада почуватиме себе на його фоні царями. Корону скидати – боляче, а ще болючіше випускати з рук награбоване у простих українців.

Андрій КРУК



Теги:Прилуки, опозиція, свобода, тарифи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar