реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Свобода" вимагає відставки Яценюка. За тарифи

17 червня 2015 року в Прилуках, що на Чернігівщині, відбувся мітинг проти необґрунтованого підняття цін на комунальні послуги. Ініціювали захід місцева та районна організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Громаду особисто підтримав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Більше 400 прилучан прийшли на центральну площу міста, аби висловитися проти тарифного терору та бажання олігархів збагатитися за рахунок простих українців. Активісти тримали банери «Стоп! Тарифний терор», «Український газ – українцям», «Ні – злочинним тарифам», «Вищі тарифи – багатші олігархи», «Обленерго, облгаз – у державну власність», «Ні зубожінню народу!»

«Зростання тарифів суттєво б’є по гаманцях кожного українця. Газові та енергетичні підприємства перебувають у власності приватних осіб. Уряд, піднімаючи тарифи, не враховує, що значна частина коштів буде виведена в офшори, до того ж платоспроможність населення суттєво знизиться. Вимагаємо від Верховної Ради та Президента повернути у володіння держави облгази та обленерго та відправити у відставку Яценюка» – зазначив керівник міської організації ВО «Свобода» Іван Тютюнник.

«На протестних акціях Яценюк майже щодня казав, що уряд Азарова не має права підвищувати ціни на газ для населення. Але щойно він став Прем'єр-міністром - почав робити те ж саме, що й Азаров. Чому влада так міняє людей? Тоді казали, що не можна продавати стратегічних підприємств. І ми чотири роки не давали Януковичу продавати ці 1, 5 тисячі підприємств! А прийшла нова влада - і вже в парламенті стоїть питання про продаж тисячі з тих півтори. Зараз скажеш правду про злочинну соціяльно-економічну політику уряду, то зразу клеймують - агент Москви, Путіна! Але ж правда є в тому, що реформи потрібні, але не такі. Бо помінялися, на жаль, лише обличчя, а схеми Януковича-Азарова працюють й надалі», – наголосив Олег Тягнибок

Присутні одностайно ухвалили резолюцію з вимогами відставки уряду Яценюка, зниження тарифів до рівня собівартости газу українського видобутку, заборони торгівлі землею сільськогосподарського призначення, заборони приватизації державних прибуткових і стратегічних підприємств, повернення у державну власність облгазів та обленерго.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:уряд Яценюка, Прилуки, свобода, тарифи, Олег Тягнибок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar