реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Приготуйте вишнівку!

Якщо у вас є вишні, бо в наших краях цього року їх надто мало -- хоча й цвіт був, то спробуйте такі рецепти.

Вишняк.
Вишні пересипають в бутлі цукром з розрахунку 400 г цукру на 1 кг вишень і ставлять на сонце, зав'язавши шийку бутля марлею.

Дають так стояти 6 тижнів, аж поки вишні не перебродять. Після цього вишняк розливають в пляшки і закупорюють. Так приготовляється перший вишняк.

Вишні, що залишились в бутлі, заливають горілкою і дають постояти 2 місяці і знову розливають в пляшки. Так одержують другий вишняк.

Вишнівка Гетьманська

Для приготування гетьманської вишнівки засипають 0,75 бутля стиглими вишнями, половину яких всипають з кісточками, а з другої половини видаляють їх. Бутель доливають міцною горілкою і ставлять в холодне місце на 6-8 тижнів, але не більше.

Після цього горілку зливають, а з вишень видавлюють сік, накладаючи гніт на полотняний мішечок, в який кладуть вишні. Через добу, як вижатий сік стане прозорим, його змішують з горілкою, розливають в пляшки, добре закупорюють і осмолюють.

Вишнівка повинна стояти цілий рік.

Гарної вам компанії до гарного вишняка!



Теги:кулінарія, Вишняк, рецепти, вишнівка, страви з вишні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar