реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

При мільйонних оборотах — мізерні податки

Підсумки роботи за січень – жовтень 2010 року обговорювалися на черговому брифінгу в ДПІ у м. Чернігові. Основним питанням чергового брифінгу було підбиття підсумків за результатами роботи у січні – жовтні поточного року.

Спочатку заступник начальника інспекції Ігор Чеботар відзначив проблемні питання, що хвилюють сьогодні податківців: мінімізація податкових зобов'язань платниками податків, які сплачують при мільйонних оборотах мізерні суми податків до бюджетів, виплати заробітної плати «в конвертах», безпідставне відшкодування податку на додану вартість, тіньовий сектор економіки.

І.Чеботар відзначив:

«Податковий кодекс створить умови для виконання ухваленої урядом Концепції реформування податкової системи України, адже він забезпечує поетапне зниження податкового навантаження на платників податків, вводить відстрочення податкових зобов'язань по сплаті податку на прибуток для підприємств, що реалізовують інвестиційні проекти, шляхом надання інвестиційного податкового кредиту, розширює податкову базу і покращує адміністрування податків і зборів. Ухвалення Податкового кодексу України сприятиме уніфікації існуючої в даний час законодавчої бази по оподаткуванню, а також зробить співпрацю між урядом і бізнес–структурами насправді партнерськими – з добровільною сплатою податків платниками податків».

Під час брифінгу було зазначено, що за період січня – жовтня 2010 року до Зведеного бюджету надійшло платежів на загальну суму 762,4 млн. грн., до Державного бюджету – 434,9 млн. грн., до місцевого бюджету – 327,5 млн. гривень.

На завершення брифінгу Ігор Чеботар подякував представникам засобів масової інформації за плідну співпрацю у доведенні до громадськості основних напрямків діяльності податкової служби та змін податкового законодавства.

Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові




Теги:Податки, прибуток, Податковий кодекс


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Чем мы отличаемся от западных предринимателей-тем что не можем организовано выступить против беспредела власти... А Игорю Чеботарю хочется сказать-каждая жаба хвалит свое болото. Мы не против Налогового кодекса-мы за конструктивный подход к этому вопросу,а не принятие Кодекса под требования МВФ
avatar