реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податки -- народу, пільги -- олігархам!

Проект Податкового кодексу служить інтересам олігархів, а не бюджету держави.

Урядовий проект Податкового кодексу не вирішує принципових проблем вітчизняної економіки та містить чимало серйозних недоліків. Про це заявив координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко, спілкуючись з членами спілки підприємців Тернопільщини «Українська справа».

Зокрема, він розкритикував положення кодексу, згідно з якими збільшуються терміни податкових перевірок і розширюються повноваження податкової служби.

Наливайченко вважає також, що низка пропозицій проекту не відповідають сучасним реаліям: «Наприклад, рента за користування надрами зберігається заниженою в кілька разів порівняно зі світовим рівнем, тоді як продукція, виготовлена на базі цієї сировини, продається за цінами світового ринку».

Він також переконаний, що 5%-й податок на доход з депозитів не на часі в Україні. «В сьогоднішніх умовах це введення спровокує відтік депозитів, що не сприятиме відновленню кредитування економіки», — сказав Наливайченко.

«Відсутня також норма про запровадження податку на нерухомість, хоча саме цей податок має бути основою наповнення місцевих бюджетів та спрямовуватися виключно на фінансування місцевих потреб», — додав координатор «Оновлення країни».

Наливайченко підкреслив, що ухвалення Податкового кодексу має відбуватися поступово, за результатами тривалої дискусії і застеріг урядову коаліцію від поспішного прийняття цього проекту, без врахування зауважень та пропозицій від підприємців.




Теги:Наливайченко, Податки, податок на нерухомість, уряд Азарова, Податковий кодекс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar