реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Прес-клуб «Просвіта» розпочинає роботу

Сьогодні -- представлення благодійного фонду «Ніжен» .
Ніжинська міськрайонна благодійна організація «Благодійний фонд «Ніжен» – це добровільна недержавна організація, що була заснована 2 жовтня 2002 року Товариством з обмеженою відповідальністю «Просвітньо-виробничо-комерційна фірма «Сяйво».

Напрямки діяльності фонду

· Сприяння збереженню та розвитку історико-культурного середовища рідного краю. Проведення заходів патріотичного спрямування у Будинку культури с. Крути, сприяння облаштуванню приміщень для створення музею села з експозицією, присвяченою видатному землякові І.В.Качуровському;
· Участь у відбудові пам’ятки архітектури національного значення Спасо-Преображенської церкви у Ніжині;
· Видання літератури з історії й культури рідного краю;
· Сприяння реалізації науково-освітніх заходів і програм, надання допомоги вченим, учителям, студентам, учням; Проведення науково-практичних конференцій, зокрема з проблематики державотворення;
· Підтримка талантів, хорових і мистецьких колективів Ніжинщини, зокрема зразкового дитячого хору «Сяйво».
· Сприяння розвиткові фізичної культури та спорту, пропагування здорового способу життя через формування духовного середовища.

З журналістами спілкуватиметься голова наглядової ради фонду «Ніжен» Микола Шкурко.

Заплановані проекти на 2010 рік:

1. Випуск збірника матеріалів наукових читань “Крути: проблеми державотворення – від доби Української революції 1917–1921 рр. до сьогодення” (спільно з представництвом Інституту національної пам'яті у Чернігівській області).
2. Випуск книги В.Кузик “Лев Миколайович Ревуцький” (спільно з Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім.М.Рильського НАНУ).
3. Випуск збірника матеріалів конференції “Репресовані мовознавці” (спільно з кафедрою української мови НДУ).
4. Випуск ІІ-го тому бібліографічного довідника під назвою “Місто Ніжин 1917 – 2007”.
5. Проведення вечора пам'яті і фестивалю хорового та вокального мистецтва, присвячених композиторові Степану Спєху (спільно з Ніжинським відділенням Всеукраїнської музичної спілки).
6. Проведення науково-практичної конференції “Крутянський подвиг: історична пам'ять і майбутнє українського народу” (спільно з НДУ і науковими установами м.Києва).
7. Випуск путівника “З Києва до Качанівки через Ніжин” (спільно з видавництвом “Кий»)

Чекаємо Вас 21 жовтня о 16 годині в приміщенні «Просвіти».




Теги:Просвіта, М.Шкурко, Ніжин, Чернігів


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Интересно, почему фонд называется «Ніжен», а не «Ніжин»?
avatar
2
Думаю, краще б на це відповіли ніжинці. Але -- Ніжен є давньою, навіть стародавньою, формою написання назви цього міста в літописах.
avatar