реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Потрібна професія - кінолог!

Чернігівська міліція активно підтримує репутацію структури, що спроможна не тільки боротися зі злочинністю та захищати громадян від правопорушень, а ще й робити життя юних земляків цікавим та насиченим. Кінологічний центр обласного Управління внутрішніх справ ледь не щодня впродовж усього навчального року відвідують організовані групи дітлахів, які знайомляться з особливостями утримання службових собак, принципами їх дресирування, використанням у повсякденній міліцейській службі.

Начальник Кінологічного центру при УМВС в області Анатолій ЛЕГЕДА: «Екскурсія, яку ми сьогодні провели з учнями першої школи, це не епізодичний момент, а системний підхід. Екскурсії ми проводимо протягом навчального року з першого вересня по червень. Особливо великий наплив припадає на травень - червень, тому, що у дітей закінчується навчальний рік і вони починають ходити до пришкільних таборів. Тому вчителі шкіл міста Чернігова і Чернігівського району починають більше до нас звертатися з проханням провести екскурсію».

Третьокласникам Чернігівської загальноосвітньої школи №1, які побували на подібній екскурсії у Кінологічному центрі міліції в останній весняний день, напевне, ця подія запам'ятається надовго. Адже малеча не тільки дізналася подробиці стосовно порід собак, придатних для використання на міліцейській службі.

Діти захоплено спостерігали за результатами загального курсу дресирування, коли красень на ім'я Цезар слухняно виконував усі команди провідника, а також впевнено долав смугу перешкод. Потім відбулося найцікавіше - затримання умовного зловмисника, який, до того ж, після його знешкодження спробував скоїти втечу, а також напасти на працівника міліції. Німецька вівчарка миттєво блокувала всі злочинні дії умовного негідника, що приводило малечу в захват.

Крім цього, школярі на власні очі пересвідчилися у пошукових здібностях службових собак. Гостинні господарі продемонстрували вправу з «вибірки», тобто пошуку предмета, прихованого однією особою з групи, а також виявлення за допомогою спеціально навченого спанієля умовного вибухового пристрою, встановленого на автомобілі.

Популярність подібних екскурсій до міліцейського підрозділу, який охоче відкриває двері для маленьких гостей, самі вчителі пояснюють комплексним впливом заходу на кожну дитину. Адже ця екскурсія справляє водночас як виховний, так і пізнавальний ефект, і навіть співвідноситься з окремими аспектами шкільної програми.

Правоохоронці, у свою чергу, також вельми зацікавлені в такій увазі з боку юних співгромадян. Начальник підрозділу переконаний, що діти опосередковано усвідомлять навіть такі речі, про які їм прямо не розповідали. Когось побачене спонукає завести й собі собаку, доглядати і виховувати його. Хтось, можливо, навіть замислиться про перспективу служби в органах внутрішніх справ на посаді міліціонера-кінолога. Декого, можливо, побачене утримає в майбутньому від якихось злочинних намірів (хоч про це нібито й недоречно казати, споглядаючи милих дітлахів - проте малеча виростає і, на жаль, інколи обирає не ті стежки у житті). І вже у всякому разі, у кожному дитячому серці оселиться повага до непростої і дуже потрібної праці міліціонера-кінолога.

За інформацією відділу зв'язків із громадськістю УМВС України в Чернігівській області







Теги:Кінологічний, УМВС, школярі, центр, Чернігів, кінолог, 1 школа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar