реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Попередні висновки щодо турецьких виборів

"Народний альянс" Реджепа Ердогана зберігає більшість в Меджлісі. З 600 депутатів парламенту за попередніми результатами 267 у партії Справедливості і Розвитку, 51 депутат - у націоналістів і 5 депутатів у партії Нового Добробуту.

Опозиція - "Національний Альянс" - нічого не втратили, але особливо не здобули: 170 депутатів у Республіканської Народної партії і 46 у Хорошої партії.

Втратили курди і комуністи. З 2014 вперше прокурдська партія не дісталася 10% з результатом 9% вони отримують 60 депутатів, а їхні партнери з Турецької робітничої партії пішли окремим списком і не отримали очікуваних 3%. Набрали менше 1% і в кращему разі проведуть одного депутата від провінції Хатай. Їхні яскраві лідери залишаться поза Меджлісом. Якби пішли спільним списком із Зеленою Лівою партії (чинна назва прокурдських сил) могли, принаймні, зберегти чинних лідерів.

Президента скоріш за все визначатимуть 28 травня. Реджеп Ердоган, ймовірно, змирився з тим, що буде другий тур і тепер важливою буде поведінка кандидата від блоку АТА Сінана Огана, що несподівано отримав понад 5%.

Осман ПАШАЄВ



Теги:курди, Осман Пашаєв, Туреччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar