реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Помста святої Теклі

Євангеліє сто разів учить: що посієте - те й пожнете. Але більшість священиків московського патріархату читають євангелію - і не чують, бачать - і не вірять...
Це щодо Спаського собору.

1990 року він був ЗАХОПЛЕНИЙ РПЦ на чолі зі священиком Георгієм (прізвище забув). Грубо захоплений, бо московські люди всіх міряють по собі: тоді очікувався приїзд у Чернігів патріярха Мстислава Скрипника і вони думали, що українці діятимуть так, як вони - силою захоплюючи. Тому пішли на випередження. Тим паче їх налякало, що в собор- музей зайшов напередодні старенький священик Методій Андрущенко, який став дияконом ще від митрополита Василя Липківського, і відслужив перший молебень у споганеному комуністами храмі українською мовою.

Тож нахабно ввірвалися, викинули саркофаг якогось князя та ікону святої Теклі. Отакі вірюучі пакі і пакі!
Тодішній директор заповідника Євгеній Сидельников, більш радянський, ніж український, з дива не міг вийти: як таке можливо?!

Звісно, патріярх Мстислав нічого не захоплював і помолитися йому ніде не дали, хоча він за німців сидів у чернігівській тюрмі і бачив у вікно камери куполи Катерининської церкви. А вже після того обласна рада на чолі з комуністом Василем Лісовенком (який орієнтувався у соборах на Валу таким чином: "Той, що справа і той, що зліва") узаконила захоплення заднім числом.

...Тепер же Спаський собор комісія Мінкульту закрила Спаський собор через доведення його до жахливого стану. Хоча ні для кого не секрет - справжня причина: належність його до московської церкви, яка сьогодні і завжди є союзником Кремля.

Проте нема чого дивуватися священикам і осам - прихожанкам МП: що посіяли - те й пожнете. Якою мірою ви міряли - такою і вам буде відміряно. Або кажучи мовою священика Забуранного: "Бог - не фраєр!"
Детальніше про захоплення московитами Спаського собору - у нашій книзі "Цеглинка для рідного храму. Історія відродження Чернігівської єпархії 1989 - 2002 р.р.".

Василь ЧЕПУРНИЙ

PS Той священик РПЦ Георгій потім винирував десь за кордоном. Тобто був просто агентом КГБ - ФСБ. Як і його колєга Захарій Керстюк, який був прес- секретарем у Амвросія Полікопи і керував під заблокованою Катерининською церквою, а потім раптом виплив у ... Лівії.



Теги:Василь Чепурний, Спаський собор, Мстислав Скрипник, НАІЗ Чернігів стародавній, УПЦ МП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar