реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Спас буде вільний від кацапщини!

"Зубними щітками відчищають розпис на стінах, прибирають сміття та демонтують конструкції церковної общини: Спасо-Преображенський собор у Чернігові приводять до ладу після 30-річної оренди Української православної церкви Московського патріархату.
За словами гендиректорки Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" Наталії Ребрової, собор планують відкрити для відвідувачів як пам’ятку тисячолітньої історії" - це повідомлення "Суспільного".

І коли така інформація з'явилася в мережі - підняли сичання прихильники змосковлення. Майже всі мають закриті профілі, у них відсутні власні дописи, нема фото на профілях - вони, власне, для того й зареєстровані, щоб сичати на все українське. Хтось скажіть їм, що за потреби СБУ легко розшифровує таких україноневисників...

Анонімні не всі - радить чистити зубними щітками свої голови працівникам заповідника Анатолій Хавило - колишній голова Борзнянської районної адміністрації. Від давній захисник московства. А те, що був на державній службі - не дивина: всі українська влада була і частково ще є просякнута агентами російського впливу. Що дивуватися з будівельника- чиновника епохи Кучми Хавила?!

Рішення про вигнання москвських попів з головного чернігівського собору - правильне. Як і рішення про відкриття його саме як музею- храму за прикладом Софії Київської. До речі, колись Софія і Спас були в складі одного заповідника, що й не дивно: вони досі сперечаються про першість. Софія була зведена першою, але Спас закладений першим - князь Мстислав його заклав, та коли помер, то брат його князь Ярослав випередив і поставив Софію. Такі древні пам'ятки дійсно треба тримати під пильною увагою держави, а не віддавати попам для пропаганди руzzкого міра... Цікаво - о. Георгій Щербатюк, що перейшов служити у Казанську церкву після Спаса, перетягнув туди так звану ікону царя Ніколая II? Бо може хавилам нема куди лоба схилити, щоб показати вірність Москві? А ще цікаво - о. Георгій і в Казанській так само матюкається, як було у Спасі? Пакі і пакі...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Спаський собор, НАІЗ Чернігів стародавній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar