реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Суд підтвердив: московській церкві українські святині - зась!

Північний апеляційний господарський суд залишив без задоволення чергову апеляційну скаргу Управління Чернігівської єпархії УПЦ МП на рішення Господарського суду Чернігівської області, яким було відхилено позов щодо продовження договорів безоплатного користування об'єктами - пам'ятками архітектури національного значення, що розташовані на території Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів Стародавній".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Управління Чернігівської єпархії Української православної церкви зверталося до суду з вимогами зобов'язати Національний архітектурно-історичний заповідник "Чернігів Стародавній" продовжити договори безоплатного користування пам'яткою архітектури національного значення", - йдеться в повідомленні міністерства.

Зазначено, що таким чином суд апеляційної інстанції, рішення якого набрали законної сили, підтвердив, що Управління Чернігівської єпархії УПЦ МП не має правових підстав безоплатно користуватися майном, яке є державною власністю.

Нагадаємо, що мова йде в даному випадку про комплекс споруд Єлецького монастиря з Успенським собором ХII століття, а загалом у московської церкви відібрані від користування пам'ятки архітектури - Спаський собор ХII cтоліття з ризницею, комплекс споруд Троїцького монастиря ХVIII століття, де, зокрема, розміщувалися єпархіальне управління, училище псаломщиків- регентів та склади єпархії московського патріархату. Здавалось московитам, що вони будуть там вічно...



Теги:Спаський собор, НАІЗ Чернігів стародавній, Троїцький собор, Єлецький собор, УПЦ МП


Читайте також






Коментарі (0)
avatar