реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Помісний собор української Церкви

Згідно Статуту раз у 5 років (за необхідності -- частіше) проходять Собори Української Православної Церкви Київського патріархату. Вони є найвищим органом управління Церкви.

Тож завтра, 27 червня, у Києві зббереться Помісний Собор УПЦ КП. Як правило, Собор заслуховує доповідь Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета про життя Церкви у міжсоборний період, обирає Синод для постійного управління Церквою.
Минулий Собор 2008 року прийняв Історико-канонічну декларацію «Київський Патріархат – Помісна Українська Православна Церква», звернення до українського народу з приводу небезпеки розповсюдження наркоманії та пияцтва, епідемії ВІЛ/СНІД, а також проти абортів - гріха вбивства ненароджених дітей.
Минулий Собор також канонізував (зарахував до лику святих) благовірного великого князя Київського Ярослава Мудрого, благовірного князя Костянтина Острозького, святителя Іова Борецького, митрополита Київського, Галицького і всієї Руси та праведного Петра Калнишевського, останнього кошового отамана Запорізької Січі.

А сьогодні, 26 червня , у Синодальній залі Київської Патріархії під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та за участі усього єпископату відбувається засідання освяченого Архиєрейського собору УПЦ Київського Патріархату. Секретарем Синоду є архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій



Теги:патріарх Філарет, собор, Київський патріархат, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar