реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Помер письменник Олесь Ульяненко

У ніч з вівторка на середу на 49-му році життя помер український письменник Олесь Ульяненко. Причина смерті поки невідома.

Олесь Ульяненко, чиє справжнє ім`я Олександр Ульянов, народився 8 травня 1962 року на Полтавщині. У 2009 році довкола роману Ульяненка "Жінка його мрії" розгорівся цілий скандал.
Так, Національна експерта комісія з питань моралі визнала книгу порнографічною, її вилучили з обігу. Висновок НЕК викликав хвилю обурення серед української інтелігенції. Втім уже в квітні 2010 року роман було перевидано, а його презентація пройшла у вигляді провокаційного перформансу.
Олесь Ульяненко також відомий за своїм романом "Сталінка", за який він у 1997 році отримав малу Шевченківську премію. Усього письменник написав близько 20 романів.
Навесні Олесь Ульяненко, незважаючи на проблеми зі здоров’ям, відвідав Чернігів де взяв участь у книжковій виставці "Світ книги", а у КМЦ "Інтермеццо" презентував книгу "Там, де південь".
"Там, де Південь» — розповів тоді літератор, — про життя пацанів, морехідку та закрите місто Миколаїв, де всі мешканці колишні або майбутні зеки".
Олесь запам’ятався як людина відвертих емоцій у творчості, і у житті. Не всі сприймали цю відвертість, але іншим Він не міг бути.
Таким він і залишиться у пам’яті тих, хто його розумів.







Теги:Інтермеццо, Ульяненко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Помер автор чорних, параноїдальних книг. Важко його душі буде та... Господь милостивий. Але більше ТАКОЇ української літератури не треба -- її доста в Росії та в західних уельбеків.
avatar