реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пожежників-рятувальників побільшало

Вони роз’їдуться по всій області і вже завтра стануть на захист населення і території області від пожеж, стихійних лих, всіляких природних та створених людьми катаклізмів.

24 грудня поточного року в навчальному пункті навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області відбувся урочистий випуск слухачів, які оволоділи професією пожежника-рятувальника. За період з 6 вересня по 24 грудня поточного року група з 26 осіб (працівників пожежно-рятувальних підрозділів здобували професійні знання щодо організації діяльності МНС України, основ ринкової економіки та трудового законодавства. Після завершення навчання слухачі здавали екзаменаційної комісії комплексні державні кваліфікаційні іспити з наступних предметів:

- пожежної тактика та тактика дій підрозділів при ліквідації надзвичайних ситуацій;
- пожежної техніка та аварійно-рятувального обладнання і інструменту;
- медичної підготовки;
- газодимозахисної служби;
- спеціальної фізичної підготовки.

Державну кваліфікаційну комісію очолював перший заступник начальника УМНС України в Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Ю.М. Федоров, заступником голови Державної кваліфікаційної комісії був начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області С.В. Бочка.

Особливістю цього випуску було оволодіння слухачами практичних навичок надання першої невідкладної допомоги.
У зв’язку з підготовкою до Євро-2012 міністерством Охорони Здоров’я України був виданий наказ від 02.03.2009 року №132 «Про організацію навчання окремих категорій немедичних працівників навичкам надання першої невідкладної допомоги», (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 21 травня 2009 р. за 16461 № 445/16461). Тому слухачі під керівництвом викладача обласних курсів підвищення кваліфікації керівних кадрів Кондрацької О.В. проводили заняття на манекені людини (тренажер «Максим III-01» серцево-легеневої реанімації) вчилися робити штучне дихання та непрямий масаж серця.

Після успішної здачі іспитів слухачі отримали свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації за професією 5161 «Пожежний-рятувальник» (згідно Державного стандарту професійної-технічної освіти).

Вже наступного дня випускникам за фахом доведеться виконувати в пожежно-рятувальній службі найважчу роботу - гасити пожежі, рятувати людей, які потрапили у пригоди на дорогах, у воді, або опинилися в епіцентрі стихійного лиха.
Словом, ті знання, які було отримано, під час проходження навчання в навчальному пункті навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області будуть професійно застосовуватись у практичній діяльності.

О. Атрощенко
Навчально-методичний центр цивільного захисту
та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.







Теги:рятувальники, пожежники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar