реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Політична пожежа на замовлення?

Вона 18 червня тривала з приблизно з 3-ої ночі до 8-ої ранку. А зачистка і присипання землею та піском тривала до 15 години.

13 років розмов влади про сміття

Мене цікавило: в якому стані зараз знаходиться звалище?

Які потенційні загрози від нього виходять? І які зміни відбулися з кінця 90-х років, коли з «Зеленим світом» ми намагалися у Чернігові запровадити роздільний збір сміття?

Тоді, нагадаю, у місті головував Віталій Косих. Саме тоді уже йшла мова про небезпечне сміттєзвалище. Шукали варіанти нової території подалі від Чернігова.

Потім у 2001 році «несподівано» Косих пішли у відставку, а до влади прийшов Соколов. І почалися розмови про сміттєпереробний завод, починаючи з передвиборної програми.

Пожежа в ніч на 18 червня
Пожежу на сміттєзвалищі в Масанах його охорона помітила близького третьої ночі. Викликала рятувальників.

Майже 5 годин вони гасили пожежу. Далі ще 7 годин працювали машини АТП-2528 – возили воду і пісок та землю, щоб повністю ліквідували можливість займання.

Попередній висновок пожежників - підпал. Відповіді на це запитання буде давати уже поліція після розслідування, щоб розставити крапки.

Але якщо був підпал, як у Львові, бо до цієї версії схилилися експерти за посиланням вище, тоді в чиїх інтересах? Будь-які підпали не в інтересах місцевої влади – це однозначно.

Політична пожежа? Хто зацікавлений?

По-перше, пожежа трапилася на східному напрямку. А не північно-західному, де існують природні причини займання. По-друге, перелізти, хоча й засмічений, обвідний канал з отруйною водою навколо сміттєзвалища може наважитися тільки самогубець.

По-третє, бомжі знов проклали кілька проходів через обвідні канали, бо були вигнані зі сміттєзвалища новою владою. А вони ж колись розбирали сміття одразу після з машин і несли його знову у Чернігів.

По-четверте, сміттєзвалище при попередній владі було «приватною лавочкою» і завідувало нею приватне підприємство «Гранд Пласт». Яке підкорялося свого часу керівництву міста і було розформоване з приходом нового мера.

Самозаймання - виключене

Два роки тому експерт писав «Температура полігону на глибині 1 метр - 40 градусів за Цельсієм, папір спалахує при 133 градусах.»
Тобто версія самозаймання практично виключена. Вогонь спалахнув не в найсухішій точці, а навпаки внизу, де температура вночі і вдень найменша.

І останнє.
На мій погляд, в політичній боротьбі у нашому місті почав працювати професійний політехнолог.

Моя версія - початок його штатної роботи після того, як відома політична сила заявила про перехід в опозицію. А в опозиції працювати і виграшніше, і легше.
Все починає грати, як по нотах.

Адже політтехнологи завжди працюють не в інтересах жителів, в даному випадку чернігівців, а щоб досягти своєї політичної мети будь-якими методами.
Робити висновки вам. Але йде – дестабілізація. Запахло димом і … виборами.

Владислав САВЕНОК, Свобода ФМ



Теги:сміттєзвалище, Владислав Атрошенко, Масани, Владислав Савенок, Зелений світ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar