реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігівський сміттєпереробний завод, або Чи втремо носа гоноровому Львову?

Як вже повідомлялося раніше, Чернігівський міський голова досяг домовленості з польськими інвесторами, які готові побудувати в Чернігові сміттєпереробний завод.

Минулого тижня на спільному брифінгу вони представили цей проект журналістам і громадськості міста.

"Підприємство має бути аналогічне тому, яке працює в польському місті Познань, - повідомляє прес- служба Чернігівської міської ради, - Його технологія і потужності розраховані на те, щоб не тільки переробляти сміття, яке викидається чернігівцями щодня, а й поступово вирішити проблему вже існуючого сміттєзвалища. Як відомо, воно вже заповнене, а також є джерелом постійної небезпеки через періодичні загоряння з утворенням токсичного диму. Польське підприємство АО «Цегельски», Голова Правління якого Войцех Венцлавк брав участь у брифінгу в міській раді, є розробником і виробником обладнання для таких сучасних сміттєпереробних заводів. Технологія переробки, за якою вони працюють, є екологічною і не передбачає спалювання сміття".

Міський голова Владислав Атрошенко звернувся до чернігівців: "Владислав Атрошенко звернувся до чернігівців:" Сьогодні фінансова спроможність кожного чернігівця є чи не найгіршою з часів 94 року. Зараз середня заробітна плата працюючого - від 100 до 150 доларів.

Разом з тим, сьогодні є величезна загроза сміттєзвалища, яка вбиває потрошку – системно, день у день – кожного чернігівця. Вона вкорочує нам усім життя. Це більше відбувається щодо тих жителів нашого міста, які проживають біля сміттєзвалища, та мешканців Нового Білоусу. У меншій мірі це стосується віддалених від нього районів. Екологічну небезпеку ще більш посилюють самозаймання та підпали, які спричиняють токсичні випари, надзвичайно шкідливі для людини. Ця проблема вже перезріла. Сміттєзвалище в нас функціонує в цьому місці з 61 року – вже 55 років. І на часі все-таки вирішення цієї проблеми".



Теги:Владислав Атрошенко, Масани, сміттєпереробний завод, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar