реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові вперше за 25 років збудували новий дитсадок

У мікрорайоні Масани урочисто відкрили дошкільний освітній заклад № 3, який має назву 2 «Дитяча академія». Новий дитсадок має загальну площу 3,6 тис. кв. м, розрахований на 280 дітей, це 15 груп. Він повністю сучасний – від бактерицидних ламп у кімнатах до теплового насосу, який має забезпечити енергоощадність. Звісно, всі речі в дитсадку сертифіковані – ліжечка, іграшки, а з підігрівом не тільки ігрові кімнати, але й навіть шафки для одягу.

На відкритті дитсадка чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сказав: «Хочу побажати дітям, щоб вони слухали і поважали дорослих, цінували свою сім’ю, свій садочок, своє місто та свою країну. Щоб розуміли, що у нас – найкраща країна. Я бажаю, щоб вони бачили та розуміли її потенціал, споглядаючи цю красу. Вважаю, що діти будуть сприймати Україну та весь навколишній світ, зокрема, через сприйняття цього чудового садочка і це буде для них стандартом, на який орієнтуватимуться і в дорослому житті. Я дуже щиро бажаю дітям жити у сучасній, економічно потужній країні».

Владислав Атрошенко розповів журналістам - дитсадок будувався довго через те, що тричі змінювалася проектна група, було дуже багато помилок, бо це нетиповий проект і дуже важко було на кожному етапі. На перший за 25 років новий дитсадок витрачено 126 мільйонів гривень, в тому числі з міського бюджету – 71 мільйон, з державного – 55 мільйонів. Але наступного року підрядній організації треба буде заплатити ще 11 мільйонів гривень.

Міський голова порівняв цей дитсадок з п’ятизірковим готелем для дорослих. А завідувачка «Дитячої академії» Тетяна Бочок розповіла, що у них працюватимуть логопед, музичні керівники, інструктори з фізичної культури, загалом 30 вихователів. Оскільки в Чернігові діє електронна реєстрація в дитсадки, чернігівські батьки можуть записати сюди свою малечу і з інших мікрорайонів міста, якщо це їм буде зручно. Адже в новому закладі ще є вільні місця."Голос України"






Теги:оновлення Чернігова, Чернігівська міська рада, Масани, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar