реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Поліція заарештувала майно підприємства, пов'язаного з агресором

Поліцейські встановили, що у Чернігові здійснює свою господарську діяльність суб’єкт господарювання, службові особи якого запровадили схему з приховування реального власника та вигодонабувача. Окрім того, вони налагодили механізм систематичного ухилення від сплати податків. Про це повідомили в головному управлінні Національної поліції в області.

Під час розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України слідчі поліції встановили, що сума несплачених підприємством податків перевищила 42 мільйони гривень. Доведено, що генеральний директор товариства достовірно знав про відсутність у підприємства встановленого чинним законодавством дозволу на право користування земельною ділянкою, яка перебуває в комунальній власності. Відтак, ухилення від сплати земельного податку в особливо великих розмірах було умисним і свідомим.

Також правоохоронці встановили, що нерухоме майно підприємства загальною кількістю 74 об’єкти перебувало в іпотеці в однієї з російських банківських установ. Тепер же, після початку повномасштабного вторгнення російських військ, громадяни російської федерації планували вивести шляхом укладення фіктивних правочинів нібито зі своєї власності активи підприємства. В такий спосіб вони намагалися уникнути націоналізації активів Україною.

Із метою посилення заходів із протидії підривній діяльності проросійського бізнесу, а також задля встановлення, блокування, вилучення активів, що належать особам, які своїми діями сприяють країні-агресору у війні з Україною, на підставі обґрунтованого клопотання слідчого Головного управління Нацполіції в Чернігівській області постановою Новозаводського районного суду міста Чернігова накладено арешт на корпоративні права підприємства та 74 об’єкти нерухомості.



Теги:ГУ НП в Чернігівській області, широка війна, арешт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar