реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова декларація: зміни для сільгосппідприємств

Сільгосппідприємствам про заповнення податкової декларації з ПДВ
Державна податкова адміністрація України своїм наказом від 07.07.2010 р. № 490 внесла зміни в Порядок заповнення та подання податкової декларації, затверджений наказом ДПАУ від 30.05.1997 р. № 166 "Про затвердження форми податкової декларації та Порядку її заповнення і подання".

Зміни стосуються тільки сільгосппідприємств всіх форм власності, які не обрали спеціальний режим оподаткування діяльності в сфері сільського і лісового господарства та рибальства, передбачений у Законі України «Про податок на додану вартість», та вважаються платниками ПДВ на загальних підставах. У випадку використання такими підприємствами основних фондів частково для виробництва молока, худоби, птиці, вовни, а також молочної продукції та м'ясопродуктів у власних переробних цехах, а частково для інших товарів (послуг), вони тепер не повинні будуть розподіляти суму сплаченого (нарахованого) податкового кредиту, виходячи з частки використання таких товарів (послуг) в операціях такого виробництва та відповідно в інших операціях.

Згідно з вищевказаним наказом у абзаці третьому підпункту 5.7.3 пункту 5.7 розділу 5 Порядку виключено слова "основні фонди" та "основних фондів": «У разі якщо товари (послуги), [основні фонди], виготовлені та/або придбані, використовуються сільськогосподарським підприємством частково для виробництва молока, худоби, птиці, вовни, а також молочної продукції та м'ясопродуктів у власних переробних цехах, а частково для інших товарів (послуг), то сума сплаченого (нарахованого) податкового кредиту розподіляється виходячи з частки використання таких товарів (послуг), [основних фондів] в операціях такого виробництва та відповідно в інших операціях.

Наказ № 490 набув чинності з 06 серпня 2010 року (опублікований в «Офіційному віснику України» № 57 за 06.08.2010 р. ст.1984).

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:декларація з ПДВП, оподаткування сільгосппідприємств



Коментарі (0)
avatar