реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Почесний громадянин Чернігова належав до німецької окупаційної структури ?

Почесний громадянин Чернігова Герард Кузнєцов під час фашистської окупації міста належав до «Вікдо» на чолі з офіцером германської армії - «Віртшафтскоммандо», що означає господарське командування з використання матеріальних ресурсів окупованих областей СРСР в інтересах вермахту. Цьому формуванню була підконтрольна меблева фабрика, на якій він працював (матеріали судової справи: Т.1, стор. 171-177 – ксерокопія списку працівників за травень 1942 р., ксерокопія списку промислових підприємств м. Чернігова станом на 1 липня 1942 р.; Т.2, стор. 38-39 ксерокопія з книги «Історія застерігає». К., 1986).

Про це пише відома краєзнавець Людмила Студьонова у своєму блозі на сайті "Сіверщина". Вона звертається до міського голови Олександра Соколова та професорів-істориків Волоимира Половця і Олександра Коваленка із закликом зупинити історичну брехню з уст Г.Кузнєцова:" Беру на себе сміливість від імені загиблих на фронтах, померлих від хвороб і при загадкових обставинах підпільників у мирний час, та від себе особисто, просити Вас зупинити Г.О.Кузнєцова, як свого часу це зробила чернігівська влада відносно М.Таранущенка. Адже різні чутки, плітки і тому подібне - не на користь нашому місту".
Детальніше читайте на блозі Людмили Студьонової Сіверщина




Теги:вермахт, О.Соколов, окупація, Герард Кузнєцов, Віртшафтскоммандо, Л.Студьонова


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Вот интересно, а что должен был делать подросток, оставленный властью на оккупированной территории? Красть продукты? Или выживать? В, ребята, достойные наследники НКВД, которое обвиняло в предательстве жителей оккупированных территорий. Студенова много лет недолюбливает Кузнецова, но бросаться такими заявлениями... Стыдно, господа! А если нет - вы достойны быть продолжателями славного дела сталинских соколов.
avatar
5
Господин Инкогнито! У немцев есть такая пословица: "Нужно говорить только о том, что хорошо знаешь, - сказала девственница и прыгнула в постель". Вы говорите о том, чего не знаете. Тридцать лет Кузнецов клевещет на честных людей и все ему сходит с рук, потому что почти полвека был информатором КГБ. Что за этим стоит? Спросите у сведущих людей. Еще спросите его, почему он кичится знанием английского, который не знает, и скрывает совершенное владение немецким. Какой бы строй не существовал в государстве, Родина, где ты родился, всегда одна. Кузнецову на это плевать. Он всегда хотел одного - жрать! И жрал ценой других людей.
avatar
2
А ЕЩЕ ПРЕДЛАГАЮ СУДИТЬ НЕ ТОЛЬКО ТЕХ, КТО ОСТАЛСЯ НА ТЕРРИТОРИЯХ, ОККУПИРОВАННЫХ гИТЛЕРОМ, НО И ТЕХ, КТО РАБОТАЛ НА СССР НАХОДЯСЬ НА ТЕРРИТОРИИ ОККУПИРОВАННОЙ МОСКАЛЯМИ УКРАИНЫ, А ТАКЖЕ ТЕХ...
avatar
3
Оживае московська пропаганда
avatar
4
а я чула, як на місцеву ТБ цей самий Герард Кузнєцов "поливав" на УПА, в такий собі рекламній передачці комуняк. в ньому стільки злоби і ненависті на українських повстанців! а сам, мерзотник, з себе відважного підпільника зображує!
avatar
6
Чего изумляться! Западу - если не Майдан, то "Хайль Гитлер"!Давно себя спрашиваем: на кой нам такие соотечественнички? И вообще - пакт Молотов - Риббентроп нелегитимен, - австро-венгерский кайзер вам босс!
avatar