реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вирок двом російським катам

За матеріалами СБУ суд виніс вирок двом російським військовим, які скоювали воєнні злочини під час окупації Чернігівської області.

Ідеться про 42-річного стрільця мінометного батальйону 55-ої окремої мотострілкової бригади зс рф Ніколая Будаєва та 29-річного механіка-водія 423-го гвардійського мотострілкового полку зс рф Файзибека Нематова.

Слідством встановлено, що в березні 2022 року російські загарбники вдерлися до одного з домоволодінь села Іванівка Чернігівського району, де перебувала родина з неповнолітніми дітьми. Погрожуючи розстрілом дітей та чоловіка і здійснюючи постріли з автоматичної зброї, один із військових примусив матір спуститись у підвальне приміщення. Жінка вчинила активний опір насильнику та змогла вибігти з підвалу, зачинивши там загарбника. От молодчина!

У подальшому, скориставшись тимчасовою відсутністю контролю з боку окупантів, потерпілі залишили територію господарства та переховувалися в іншому будинку селища.

На підставі зібраних під час розслідування доказів суд визнав військових злочинців винними за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб).

Їм винесено заочний вирок – 12 років позбавлення волі.Співробітники Служби безпеки вживають комплексні заходи для притягнення рашистів до відповідальності.



Теги:окупація, кацапи, російсько - українська війна, СБУ, Іванівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar